Landmandssøn: Min far sover nærmest ikke i høsten

Morten Jakobsen har hjulpet sin far med høsten i år på I/S Alsiggard. Og som altid bliver søvn ikke prioriteret særligt højt. 

Morten Jakobsen har kun kunnet være med til høsten på I/S Alsiggaard ved Horsens fire dage i år.

Hans far og farbror driver I/S Alsiggaard og høster i samarbejde med Dysagergård, som er drevet af farens fætter og fætterens far. 

Med det gode vejr i juli har der været plads til at tage høsten i lidt flere etaper end for eksempel sidste år. Men Morten Jakobsens far har næsten ikke lukket et øje under høsten, fortæller sønnen.

"Min far sover nærmest ikke under høsten. Den første dag, jeg var med, tog vi af sted kl.07.00 om morgenen. Vi kørte til kl.02.00 om natten, fordi vi kunne", fortæller Morten Jakobsen og fortsætter:

"Da vi var på vej hjem til huset for at sove, kom jeg til at spørge min far, hvornår vi skulle af sted i marken morgenen efter. Uden at tænke sig om, svarer han: "Skal vi sige klokken 07?" Og sådan måtte det jo være. I det mindste fik jeg lidt mere end tre timers søvn".

I/S Alsiggaard og Dysagergård høster i samarbejde med hinanden, hvor begge gårde stiller op til høsten med maskiner. Alsiggaard har mejetærskeren, og så hjælper de hinanden, indtil alle er færdige med at høste.

Høsten blev i år overstået på de to gårde 5. august. 

"Det er altid en god følelse at være en del af et stort fællesprojekt og at kunne hjælpe til på gården, når der er brug for det. Derudover er det bare sindssygt hyggeligt, at min farmor og farfar kommer ud i marken med 3-4 (mellem)måltider om dagen", fortæller Morten Jakobsen, som siger, at høsten i år er gået som smurt med kun lidt maskinproblemer.

Morten Jakobsen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sit indsendte billede.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Emneord

Skyd høsten

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle