Landmandsuddannelsen med speciale i husdyrmink sætter ny rekord med ni uddannede landmænd..
I januar er ni landmænd dimitteret fra Asmildkloster Landbrugsskole med speciale i mink, og det er flere end nogensinde. Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.
De ni landmænd præsterede tilmed flotte resultater ved den netop gennemførte eksamen. De ni minklandmænd opnåede nemlig et gennemsnit på 9,6 på 12-skalen, som går -03 til 12, i fagene, der blandt andet omfatter emner som planteavl, økonomi, teknik, økologi og bæredygtighed.
Fem af de ni landmænd udanner sig videre, og er alle begyndt på Landbrugets Lederuddannelse – Produktionsleder og vil det kommende halve år gøre sig endnu dygtigere indenfor økonomi, ledelse, selvudvikling og produktionsoptimering.
”Det er en stor glæde at følge udviklingen i uddannelsen af elever med speciale i mink," siger forstander Lars Møgelbjerg Andersen.
"De danske minkavlere er blandt verdens dygtigste og organiseringen af produktion, avl, og afsætning er af stor kvalitet. Det er flere unge ved at opdage og interessen for et af de små husdyr er vakt hos flere end nogensinde.
Nu er det med at fortsætte succesen og medvirke til at endnu flere får vakt interesse og motivation for minkavl, således at dansk pelsdyrproduktion kan bevare og sikre sig kompetente medarbejdere i hele værdikæden”, fortsætter Lars Møgelbjerg Andersen.
Han forklarer, at ved årtusindeskiftet mente mange, at et kursus i minkavl og så ellers lysten til at gøre en indsats var tilstrækkeligt – der var især tale om ”learning by doing”.
Men i de seneste år er det blevet anerkendt, at arbejdet med minkavl, med den kvalitet som Danmark kan præstere år efter år, kræver mere end et kursus og noget virkelyst. Det kræver en solid uddannelse og løbende efteruddannelse at sikre niveau og fortsat udvikling, påpeger forstanderen.
Faktaboks
Asmildkloster Landbrugsskole har i de sidste 14 år specialiseret sig i uddanne elever med interesse for pelsdyravl.
I de sidste par år har interessen været klart stigende, både for pelsdyravl og for specialet Mink.
Landbrugsuddannelsen er Danmarks 7. største erhvervsuddannelse og en af 35 erhvervsuddannelser med titlen ”fordelsuddannelse”, som tildeles inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for arbejdskraft.
Fordelsuddannelserne er derfor et attraktivt førstevalg for unge og voksne, der ønsker en erhvervsuddannelse.
Kilde: Asmildkloster Landbrugsskole