Lange nætter i mejetærskeren, da alt modnede på én gang

Frederik Vingaard Olesen hjælper sin far med høsten, hvor dagene har været lange med få timers søvn.

Kun 50 hektar mangler at blive høstet på Eriksminde ved Løkken, og så er der blevet høstet 500 hektar afgrøder på blot en måned.

”Vi har haft rigtig travlt. Det hele er modnet på én gang. Vi har næsten kørt hele tiden, hvor vi ikke skulle tage hensyn til vejret. Det har været nemmere, men vi har ikke fået mange timers søvn”, fortæller Frederik Vingaard Olesen, som hjælper sin far med høsten på Eriksminde.

De har høstet vinterhvede på lerjord, som har givet ni et halv ton per hektar med 15,5 procent vand.

”Vores hvede har givet rigtig godt. Det har stået på lerjord, hvor det har kunnet få godt fat i vandet”, siger Frederik Vingaard Olesen.

Hveden har klaret sig bedst på Eriksminde, hvor de også dyrker byg, raps, havre, frøgræs, kartofler og roer til biogas. Det andet har som forventet manglet vand, ifølge Frederik Vingaard Olesen.

”Vi mangler stadig havren og lidt frøgræs. Vårbyggen har givet middel. Men intet er heldigvis lagt ned af regn eller vind. Sidste år var det noget værre noget mange steder”, siger Frederik Vingaard Olesen.

Med høsten i hus på en måned regner familien nu at holde ferie, indtil der skal sås om et par uger.

Frederik Vingaard Olesen deltager i "Skyd Høsten Bedst" med sine indsendte billeder.

Du kan selv deltage i "Skyd Høsten Først" og "Skyd Høsten Bedst" her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i 15 forskellige afgrøder. Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Alle afgrøder er høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad 32GB Retina til værdi 2.799 kr. samt 5x1 valgfrit halvårs abonnement på Svin, Kvæg, Mark, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi 669 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 3.499 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle