Lars Løkke: Dansk landbrug skal ikke afvikles, det skal være det gode eksempel

Det nytter ikke noget at afvikle landbruget, hvis man vil skåne miljøet, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), for landbruget skal være det gode eksempel i forhold til klimavenlig dyrkning.

Miljøet og klimaforandringerne fyldte meget i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) tale til nytårskur hos Sønderjysk Landforening mandag aften.

Men hvor flere partier i Folketinget taler om at afvikle dele af dansk landbrug for sænke erhvervets udledning, ser statsministeren en anden vej.

"Når det kommer til landbruget, skal vi forske og innovere ud af udfordringerne", sagde Lars Løkke Rasmussen og fortsatte henvendt til de 850 tilhørere i Agerskovhallen:

"I er blandt de mest klimavenlige i verden. I har et forspring, og det skal udnyttes. Derfor skal landbruget ikke afvikles, men ved eksemplets magt vise resten af verden, hvordan man kan dyrke jorden miljørigtigt".

Lars Løkke Rasmussen talte desuden til fremtidens landmænd, da han påpegede, at brancher, der på nuværende tidspunkt opfattes som en del af problemet, i fremtiden skal være løsningen.

"Det her gælder også næste generation af landmænd. For talentet er der. Og de grønne krav i Danmark og i resten af verden går ikke væk i fremtiden, tværtimod".

Undervejs understregede statsministeren hans støtte til landbruget:

"Vi har brug for et levedygtigt landbrug".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle