Lars Løkke taler på Danish Crowns bæredygtigheds-dag

Prominente navne på listen over talere på konferencen Meat2030, hvor Danish Crown vil sætte kursen mod bæredygtig kødproduktion.

Når Danish Crown på onsdag byder velkommen til konferencen Meat2030 på Langelinie pavillonen i København, vil en hel række af prominente navne stå på talerstolen.

Øverst på talerlisten står statsminister Lars Løkke Rasmussen, der vil holde oplæg om en bæredygtig fremtid.

Hele ideen bag konferencen Meat2030 er fra Danish Crowns side at få et idekatalog til, hvordan slagterikoncernen kan blive mere bæredygtig i fremtiden. Og her tænkes vel at mærke på en fremtid, hvor der stadig er plads til slagteridrift.

Efter statsministeren og Danish Crowns egen topchef, Jais Valeur, følger en længere række af internationale toppersoner, når det gælder klimakrisen, bæredygtighed og fødevareproduktion. Det er blandt andre forfatteren Gunter Pauli, der står bag The Blue Economy, samt chef for landbrug, føde- og drikkevarer i World Economic Forum, Lisa Sweet.

Fra Danmark skal også kokken og forretningsejer Claus Meyer bidrage, samt Søren Søndergaard, der er svineproducent og desuden næstformand i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Gør klar til fremtiden

Hele baggrunden for konferencen er, at Danish Crown skal have indspil til, hvordan man kan agere bæredygtigt som slagterivirksomhed i fremtidens klima. Både det forbrugerdrevne klima og det regulære vejr-klima.

Topchef Jais Valeur kom med udspillet allerede i starten af året, hvor han annoncerede, at andelsselskabet var nødt til at begive sig ind i det rødglødende debatemne.

»Vi er nødt til at bevæge os derhen, hvor fremtidens forbrugere er – og de har fokus på bæredygtighed. Hvis vi selv tager initiativet, åbner det for løsninger, som vi kan implementere og arbejde med i stedet for hovsa-løsninger og hovsa-regler, som andre bestemmer«, udtalte han til LandbrugsAvisen i januar.

»Vi skal gøre os klar til, at der i fremtiden bliver stillet flere spørgsmål om bæredygtighed – især til en virksomhed som vores, som er så ressourceforbrugende. Samtidig er der 10 milliarder mennesker på kloden i 2050, og de skal have noget at spise. Hvad skal det være, og hvordan skal vi producere det på en bæredygtig måde? Dér har vi en rolle at spille«.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle