LDM: Arla-valgte må hjælpe os med at stille spørgsmål

LDM lægger med nyt notat op til, at Arlas folkevalgte kan retsforfølges, hvis de ikke stiller spørgsmål. Arla svarer: Medlemmer kan få svar på alt

Striden mellem mælkeproducenterne i LDM og mejeriselskabet Arla tager endnu en runde.

På et pressemøde torsdag kom LDM med en direkte appel til, at repræsentantskabets medlemmer hjælper til at få øget indsigten i Arlas forretning - og de meget omstridte muligheder for at opnå tillæg i Arlas ejerlande.

Kernen i striden, der har været under udvikling siden sidste sommer, er, om der sker omfordeling mellem andelshaverne i Arlas medlemslande ved at nogle producenter kan få tillæg, som andre ikke kan opnå eller endda få viden om.

»Åbenheden er langt langt væk i Arla. Vil vil have et åbent selskab, hvor vi kan få de oplysninger, vi efterspørger, og hvor det er troværdigt, hvad vi bliver fortalt«, fortalte Kjartan Poulsen, formand for LDM.

LDM har flere gange nævnt og truet med, at man er »klar til en retssag«, hvis man ikke kan få oplysningerne fra Arla.

Endnu vil foreningen dog forsøge at gå via Arlas demokratiske opbygning for at få svar. Her holder repræsentantskabet i Arla møde i næste uge, hvor regnskabet for 2019 skal godkendes. Foreningen håber og forventer, at de folkevalgte vil stille spørgsmål til, om der sker ulovlig omfordeling af mælkepenge i selskabet.

Arla: Ejere kan få svar

Fra Arla fastholder medlem af bestyrelsen og formand for det danske kredsråd Steen Nørgaard Madsen, at selskabet har givet svar på det ønskede.

»Vi har svaret. Vi er kommet med en liste, der kan ses på Arla Farmer. Vi har leveret de oplysninger, der bliver efterspurgts«.

- Er den god nok? LDM er jo langt fra tilfreds med oplysningerne?

»Vi kommer til at arbejde videre med listen og uddybe den. Vi har ikke yderligere til LDM, alle kan se den. Listen kan godt laves tydeligere, for den er ikke letlæselig. Allerede i dag kan man finde de krav, man skal leve op til, hvis man vil have tillæg, men jeg vil godt medgive, at det ikke ligger lige for«.

Hvornår kommer udbygnigen?

»Den vil komme løbende«.

- Hvad tænker du om, at de stadig overvejer en retssag?

»Det gør mig da trist til mode. Jeg vil gerne fortælle medlemmer alt det, de vil vide. Vi bruger meget tid og energi på dialog med ejerne«.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle