Lego-familie ejer heste for kæmpe millionbeløb

Lego-familien, med Kjeld Kirk Kristiansen i spidsen, ejer samlet set fire stutterier, der har heste for 161 mio. kroner.

Familien Kirk Kristiansen, der ejer Lego har de seneste år oplevet en økonomisk optur og det har smittet af på deres store interesse, heste og godser. Det skriver Berlingske.dk

 

Både Kjeld Kirk Kristiansen samt to af hans børn, sønnen Thomas Kirk Kristiansen og den yngste datter Agnete Kirk Thinggaard har så stor en passion for heste, at de har investeret enorme millionbeløb i stutterier. Tilsammen ejer de nu heste for over 160 mio. kroner, Det kan ses af de fire stutterier, Blue Hors, Stutteri Ask, Kirk Arabians og Julianlysts, regnskaber, Ifølge en gennemgang som Bt.dk har lavet.

I 2013 ejede familien heste for 100 mio. kroner og deres investeringer er altså steget i de seneste år. Ifølge Jens Christian Hansen, der er erhvervskommentator hos Berlingske, behøver den stenrige familie dog ikke at frygte, at de bruger for mange penge på hestene.

»De har jo ubegrænsede midler til at få deres drømme opfyldt. Uanset hvor mange penge de bruger, så løber kassen ikke tom foreløbig i hvert fald,« siger han

 

Blue Hors er størst

Mastodonten i familiens hesteavl er Kjeld Kirk Kristiansen, der for 22 år siden grundlagde dressurhestestutteriet Blue Hors i Randbøl i Jylland, som siden har vokset sig til et af landets største . Stutteri Blue Hors, der i sine røde murstensbygninger, har plads til over 200 heste, har heste for i alt 61,7 millioner kroner.

Dertil kommer, at Kjeld Kirk Kristiansen også har et stutteri, der avler springheste, nemlig Stutteri Ask, der holder til på Schelenborg Gods på Nordfyn. Godset har tidligere været i den adelige familie Iuel-Brockdorffs eje. Stutteri Ask har i dag heste for 33,4 millioner kroner. Kjeld Kirk Kristiansen stiftede første gang bekendtskab med ridesport i 1960’ erne, men interessen fik først for alvor fat i 1990’ erne, da hans børn, Sofie, Thomas og Agnete, begyndte at ride.

 

Har børnenes interesse

Og Lego-overhovedet kan glæde sig over, at interessen fortsat hænger fast hos de to af børnene. Mens Thomas Kirk Kristiansen primært nøjes med sammen med sin kone at avle fuldblodsarabere på deres stutteri Kirk Arabians på Nordfyn, så er Agnete Kirk Thinggard på få år blevet et af de helt store navne i dansk dressursport. 32-årige Agnete Kirk Kristiansen var som teenager en dygtig konkurrencerytter, men skippede sporten, fik sig en psykologuddannelse, blev gift og fik tre børn. For nogle år siden genoptog hun dog interessen. Sammen med sin mand, berider Claus Thinggaard, købte parret godset Julianelyst i Østbirk ved Horsens iog oprettede stutteri og hestetræningsstald. Godset er blevet massivt renoveret, hvilket har kostet så meget, at Agnete Thingaard i 2014 har måtte overføre 200 millioner kroner fra sit private selskab for at får driften af godset til at løbe rundt, viser regnskaberne.

Og der er også blevet grebet dybt i lommerne for at købe til en værdi af 54,2 millioner kroner. Agnete Kirk Thinggaard har blandt andet investeret i topdressurhesten Jojo Az, som var på det finske landshold. Heste af den kaliber handles ofte til to-cifrede millionbeløb og den allerede høstet succes på ridebanerne både nationalt og internationalt.

Thomas Kirk Kristiansen hestestutteri er i sammenligning med hans fars og søsters af en noget mindre kaliber. Kirk Arabians har ’kun’ heste til 12,5 millioner kroner, viser regnskaberne.

 

Underskud på 165 mio. kr.

Det er godt, at familien Kirk Kristiansen har en forretning, der kører godt. For deres interesse for heste er en bekostelige affære. Investeringer i heste og opkøb - og udvidelser af stalde og ridehaller har ført til, at de fire stutterier i 2014 havde underskud på samlet 165 millioner kroner. Penge, som familien ikke ligefrem mener, kan tjene sig selv ind. Men det betyder ifølge Jens Christian Hansen, Berlingskes erhvervskommentator, ikke så meget.

»De har hver især har en formue på i hvert fald mellem 10 og 15 milliarder kroner. Det giver et afkast hvert år på aktier på omkring flere hundrede millioner kroner til hver. Så umiddelbart er den del, der hedder heste ikke noget, der trækker tæppet væk under dem, for de har langt den største del af deres formuer placeret i Lego-aktier og ejendomme,« siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle