Lego-familien vil plante 160 hektar skov ved Viborg

Kirkbi A/S vil opkøbe 160 hektar landbrugsjord og i stedet anlægge skov syd for Tjele Langsø ved Viborg.

Kirkbi A/S, der er Lego-familiens pengetank og investeringsselskab, er igen i gang med at udvidet sin jordportefølje.

Kirkbi vil købe 160 hektar ved Nr. Vinge lidt nord for Viborg. Her vil selskabet rejse en skov på jorden, der nu tilhører landbruget Vingegaard.

Det fremgår ifølge Viborg Stifts Folkeblad af en ansøgning om at plante skov fra Kirkbi til Viborg Kommune i juli.

Kommunen har behandlet sagen og givet grønt lys til projektet.

Gården og jorden er ejet af Dorte Junker Thomsen. Hun ejer og driver Vingegaard sammen med sin mand.

Kirkbi havde ifølge dokumenter sendt til kommunen først en plan om at plante skoven i 2024, men det er udskudt til 2025.

Vil opkøbe 10.000 hektar

Lego-familiens investeringsselskab Kirkbi offentliggjorde i starten af året, at man over de næste år har en ambition om at bruge op mod to milliarder på at etablere skov på 10.000 hektar.

Det svarer til plantning af 40 millioner træer.

Kirkbi har allerede overtaget de første 1.000 hektar i Midt- og Vestjylland. Den første plantning af træer fandt sted i sommer i området omkring Brande.

Omkring Billund har Kirkbi opkøbt jord af landmænd, der frygter at få ringere og besværlige jordlodder i forbindelse med et ønske om at etablere en motorvej omkring Billund. 

Derudover har selskabet også købt 300 hektar ved Ansager i Vestjylland af Kim Uglebjerg, der er tidligere kyllingeproducent, men som i foråret valgte at sælge sin gård og sin jord. Her skal også plantes skov senere på året.

Også Klimaskovsfonden, der er stiftet i 2021 med 100 millioner statskroner i ryggen, har startet et skovrejsningsprojekt. Målet er inden udgangen af 2025 at plante et nyt træ per dansker, i alt knap seks millioner træer, har Poul Erik Lauridsen, direktør for Klimaskovsfonden, tidligere forklaret.

/kold

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle