Lensgreve investerer i rugeri ejet af grovvareselskaber

Rugeriet DanHatch, der er ejet af DLG og Danish Agro, har indledt et samarbejde med godsejer og lensgreve Bendt Wedell.

Godsejer og lensgreve Bendt Wedell har købt sig ind i en del af et DanHatch-rugeri.

Det skriver AgriWatch.

Rugeriet DanHatch er dels ejet af DLG og Danish Agro, og nu også Bendt Wedell, der har investeret i halvdelen af DanHatch Special A/S. Af CVR-registret fremgår det, at lensgreven ejer 49 procent af firmaet.

DanHatch Special A/S laver økologiske og langsomtvoksende kyllinger.

"1. januar har Vicus P (Frijs red.) købt sig ind med en minoritets andel. Vi er et specialrugeri, og de har haft ønske om at engagere sig dybere i værdikæden omkring langsomt voksende kyllingeproduktion. Vi har i Danhatch også set det som en mulighed for et tættere samarbejde med en betydende producent," forklarer Kristian Kristensen, som også er adm. direktør i Danhatch til mediet.

Bendt Wedell ejer blandt andet godserne Frijsenborg og Wedellsborg, der producerer omkring 6 millioner kyllinger om året.

DanHatch er Danmarks største og en af Europas tre største producenter af daggamle kyllinger. Rugeriet startede i 2019 med at lave langsomtvoksende kyllinger. I 2020 var produktionen af de langsomtvoksende kyllinger af racen Ranger Gold på tre millioner, og planen lyder at fordoble den produktion i løbet af 2021. Det har direktør Kristian Kristensen tidligere fortalt til landbrugsavisen.dk.

Sidste år nåede DanHatch-koncernen, der tæller virksomheder i både Danmark, Polen, Finland og Frankrig, en omsætning på knap 1,2 mia. kr. På bundlinjen stod der 70 mio. kr., og forrentningen af egenkapitalen nåede 12,9 procent.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle