Lettet landmand på 75 år har høstet for sidste gang

Det er ifølge Jørgen Jensen med lettelse, at han har fulgt med i sin sidste høst, efter han har solgt gården.

Øjnene vandrer hen over markerne med en Claas Lexion i baggrunden, mens Jørgen Jensen holder fast i håndtaget på en Massey Ferguson 2685. Det er flere år siden, han solgte sin mejetærsker for i stedet at betale andre til at tærske.

Holmegård på 40 hektar på Samsø har været i familiens hænder siden 1935 med Jørgen Jensen som tredje generation. Men det slutter inden fjerde generationsskifte. 

Efter 51 års arbejde er Jørgen Jensen kørt træt i landbruget og har solgt sin gård, der også er hans barndomshjem. Da de blev færdige onsdag aften, var det hans sidste høst.

"Det gør ikke noget. Jeg er jo ved at være gammel og er kørt træt i det", fortæller Jørgen Jensen, der ikke har nogen efterkommere til at tage over gården.

Der var plads til en pause til piloterne i traktorerne, da det ikke gik så hurtigt med at fylde vognene. Her står Jørgen S. Jensen og kigger ud over sine marker.

Lav vandprocent trods regn

I mandags var maskinmester Ivan Laursen, hvis morbror er nabo til gården, med til at køre korn fra vinterraps og tog nogle billeder af høsten.

"Jeg synes, det er lidt vemodigt, for nu har vi haft et fællesskab på gården, og for mig har Jørgen altid boet der. Men på hans vegne er jeg glad for, at han har solgt gården og selv kunne sige stop", siger Ivan Laursen på 35 år.

Udbytterne er "OK", fortæller både Ivan Laursen og Jørgen Jensen, hvor vinterraps har fået en fin vandprocent på 8,2 procent.

Fejrede sidste høst

Torsdag aften fejrede Jørgen Jensen den sidste høst med sin hustru, bror og søster med karbonader og stuvede grøntsager.

"Det har været en god afslutning på høsten. Det har været nemt, gode udbytter og ikke så pokkers mange tørringer", lyder det fra Jørgen Jensen.

Udover Ivan Laursen og Jørgen S. Jensen var Morten Alexandersen fra Pillemark og Jørgens bror også med til at give en hånd.

Med billederne deltager Ivan Laursen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle