L&F advarer svineproducenter mod veganer-aktivister efter flere 'besøg'

Landbrug & Fødevarer advarer og forbereder svineproducenter på, at de kan få besøg af aktivister i disse dage.

Efter en række episoder den seneste tid, hvor veganske aktivister er trængt ulovligt ind på svineproducenters ejendom, advarer Landbrug & Fødevarer nu svineproducenter mod ubudne gæster.

Det sker i et brev sendt til Landsforeningen af Danske Svineproducenter, formænd for svineudvalg, samt en række rådgivere fredag, med en opfordring om at dele det i netværket så bredt som muligt.

"De seneste par dage har flere svineproducenter på tværs af Danmark haft ubudne gæster på deres ejendomme. Der er, igen, tale om repræsentanter fra det såkaldte ”Veganerparti”, som fortsat kæmper for at finde eller skabe historier, som de mener vil sætte dansk husdyrproduktion i et dårligt lys", lyder det i brevet, der er underskrevet af Formand Erik Larsen og sektordirektør Christian Fink Hansen.

I brevet lyder det videre at Landbrug & Fødevarer Svineproduktion ser på sagerne med største alvor.

"Vi er mildest talt forargede over, at ekstremister som disse føler sig hævet over loven i en desperat kamp om opmærksomhed".

Landbrug & Fødevarer oplyser til landbrugsavisen.dk, at der både er tale om nye bedrifter, men også tale om chikane af steder, hvor der allerede er foretaget den første politianmeldelse efter indbrud.

I de aktuelle sager filmer aktivisterne især opbevaring af døde dyr på opsamlingspladser.

Landbrug & Fødevarer oplyser, at Henrik Vindfeldt, stifter af Veganerpartiet, er blevet genkendt ved flere af besøgene blandt andet fordi han er vendt tilbage til en landmand, der allerede har anmeldt ham til politiet for indbrud i stalden ved en tidligere lejlighed.

Flere politianmeldelser er på vej.

Antag at alt bliver filmet

Landbrug & Fødevarer ønsker med brevet at advare og samtidig forberede svineproducenterne på, at de kan blive mødt af aktivister på deres egen ejendom.

Derfor indeholder brevet også en række råd til, hvordan man som landmand skal reagere, hvis det skulle være tilfældet.

"Hvis der sker uberettiget adgang på din ejendom, er det vigtigt, at du forholder dig roligt, selvom det er en voldsomt grænseoverskridende oplevelse. Spørg pænt, om de vil forlade din grund. Antag at alt bliver filmet. Også din reaktion. Hvis de nægter at gå, skal du ringe til politiet. Det gælder selvfølgelig også, hvis du føler dig truet, oplever hærværk eller direkte indbrud. Dernæst opfordrer vi dig til at ringe til os, så vi kan guide dig igennem de næste skridt", lyder det blandt andet.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle