L&F bekymret over it-flytning hos Landbrugsstyrelsen

Overdragelsen af Landbrugsstyrelsens it-drift overgår til Statens It, og det kan betyde, at de ikke kan udbetale grundbetalingen til hovedparten af ansøgerne de første dage i december.

Regeringen har besluttet, at alt basis it-drift i staten skal centraliseres og flyttes til Statens It.

Landbrugsstyrelsen arbejder derfor i øjeblikket på at overdrage en række it-driftsopgaver og 1.200 servere til Statens It. Det betyder ekstra pres på deres it-systemer, som samtidig arbejder på højtryk med at klargøre årets udbetaling af grundbetaling.

"Overdragelsen kan komme til at betyde, at vi ikke kan udbetale en lige så stor andel af grundbetalingen, som vi plejer de første dage i december. Vi forventer fortsat at nå udbetalingsmålet for grundbetalingen", melder styrelsen.

Målet er, at mindst 90 procent af ansøgerne får deres penge pr. 15. december 2017 og mindst 97 procent pr. 31. januar 2018.

”Vi ved, hvor vigtigt det er for landmænd, at de kan få deres penge til tiden. Derfor gør vi naturligvis, hvad vi kan, for at overgangen til Statens It kommer til at påvirke landmændene mindst muligt,” siger økonomi- og IT-direktør Sarah Børner.

Landbrug & Fødevarers områdedirektør for Miljø, Energi & EU, Niels Peter Nørring, siger, at det er vigtigt, at Landbrugsstyrelsen gør alt, hvad de kan for at få pengene ud så hurtigt som overhovedet muligt.

"Der er mange, der sidder derude og venter på at få pengene på kontoen", understreger Niels Peter Nørring.

"De seneste år har Landbrugsstyrelsen mere end opfyldt deres mål. Det har vi været rigtig glade for. Men samtidigt minder vi om, at målsætningen jo blev slækket for et par år siden. Før det var målet, at 97 pct. af landmændenes penge skulle være udbetalt inden nytår", siger han.

"Det understreger vigtigheden af, at udbetalingsmålet nås i år, selv om det ud fra styrelsens melding desværre lyder til, at det bliver mere stramt i år på grund af it-omlægninger."

"For at betrygge landmændene opfordrer vi derfor til, at styrelsen løbende fra den 1. december og frem mod den 15. december kommunikerer om, hvor langt man er nået med udbetalingerne."

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle