L&F bifalder fristforlængelse: Men det må ikke få konsekvenser for udbetalingerne

Landbrugsstyrelsen har forlænget årets ansøgningsrunde indtil den 1. maj. Landbrug & Fødevarer bifalder beslutningen, og krydser fingre for, at der ikke kommer flere IT-vanskeligheder oven i hatten.

"Det er den rigtige beslutning, men det er nu vigtigt, at Landbrugsstyrelsen lægger sig i selen og sikrer, at ansøgningsrunden kan afvikles uden yderligere tekniske problemer, og at udskydelsen af fristen ikke får konsekvenser for udbetalingerne".

Sådan udtaler områdedirektør Niels Peter Nørring, Landbrug & Fødevarer, efter Landbrugsstyrelsen som følge af Covid-19 har besluttet at forlænge årets ansøgningsrunde med 14 dage.

Udmeldingen kommer også efter, at direktør i Landbrugsstyrelsen Jette Petersen understregede, at hun ikke kan garantere, at Landbrugsstyrelsen vil kunne overholde sine udbetalingsmål i år.

IT-problemer besværliggør arbejdet

Også flere planteavlskonsulenter har kritiseret styrelsen for nedbrud og problemer med IT og Tast Selv-systemet.

"Den seneste uge har Tast-selv systemet haft flere nedbrud, hvor det ikke har været muligt at arbejde i systemerne. Vi har desværre oplevet stigende og mere langvarige problemer med systemet – en situation som ikke er rimelig for de mange konsulenter og landmænd, som sidder og arbejder med årets ansøgninger", tilslutter Niels Peter Nørring sig kritikken.

"Oven i dette er arbejdsvilkårene væsentlig mere besværlige som følge af Covid 19", fortsætter han.

Derfor mener han, at en udsættelse af ansøgningsfristen er det eneste rigtige, og at L&F vil fortsætte med at være i dialog med styrelsen.

"Vi fortsætter med at følge situationen meget tæt og fortsætter dialogen med styrelsen. Vores klare udgangspunkt er fortsat, at ingen skal komme i klemme med deres ansøgninger grundet IT-nedbrud m.m. og grundet den ekstraordinære arbejdssituation som følge af Covid 19-krisen", siger områdedirektøren.

Fristen for at indsende ansøgningsskemaet bliver d. 1. maj, mens ændringsfristen bliver d. 26. maj. Ansøgningsrunden åbnede d. 3. februar.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle