L&F-direktør ærgrer sig over hævede kontrolgebyrer

Fra 1. januar stiger en række gebyrer for bl.a. slagterier, eksportører af levende dyr og fødevarevirksomheder. L&F- direktør ærgrer sig.

Fra nytår vokser den regning, som blandt andet slagterier, eksportører af levende dyr og en række fødevarevirksomheder skal betale for Fødevarestyrelsens kontrol. 

Med gebyrstigningerne sikrer Fødevarestyrelsen, at alle virksomheder betaler deres andel af udgifterne ved den offentlige kontrol i overensstemmelse med statens regler. I alt får virksomhederne gebyrstigninger for omkring 40 millioner kroner i 2020. 

Det skrev styrelsen i en pressemeddelelse fredag. 

Den udmelding er Flemming Nør-Pedersen, direktør i Landbrug & Fødevarer ikke glad for.

"Det er jeg ærgerlig over. Erhvervslivet har bestemt ikke brug for flere byrder i form af øgede afgifter. Fødevarestyrelsen burde i stedet have afsøgt mulighederne at effektivisere og automatisere deres kontrolaktiviteter og på den måde reducere omkostningerne", siger han i en mailkommentar til landbrugsavisen.dk.

Udgifterne bliver fordelt på virksomhederne, afhængigt af, hvor meget de bliver kontrolleret. 

”Det virker desværre som om, at styrelsen i stedet er sprunget direkte til den lette løsning med bare at gøre kontrollerne dyrere for erhvervslivet uden at undersøge, om der var rationaliseringer, som kunne holde omkostningerne i ro, så erhvervslivet ikke blev yderligere belastet", siger Flemming Nør-Pedersen. 

Fra nytår får eksportører af levende dyr derudover gebyrstigninger på omkring 20 millioner kroner. Gebyrerne skyldes, at regeringen har besluttet at forlænge kontrollen med dyretransporter ud af landet. Stramningerne kommer, fordi der gennem flere år har været problemer med at overholde reglerne blandt vognmænd og eksportører. 
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle