L&F-direktør: Håndtering af svindelsag holder landmænd hen i uvished

Sag om mulig svig i støtteansøgninger frustrerer direktør i L&F, der især er træt af, at landmænd bliver holdt hen i uvished.

En aktindsigt viser, at der er flere politianmeldelser på vej i sag om mulig svig i støtteansøgninger.

I marts blev 17 ansøgninger meldt til politiet, og nu skal et større kompleks med 35 sager være på vej, ifølge landbrugsavisen.dk's oplysninger.

Det frustrerer direktør i Landbrug & Fødevarer Morten Høyer, da han mener, at mistanken om svig går ud over alle dem, der venter på deres støttekroner:

"Jeg er træt af situationen. Er der nogen, der har svindlet og bevidst forsøgt at snyde, så er det selvfølgelig uacceptabelt og skal håndteres af myndighederne. Vi kender ikke indholdet af de konkrete sager, men der må skelnes mellem sager, hvor der handles mod reglerne med fuldt overlæg og sager, hvor der er tale om fejl, misforståelser og simpel uagtsomhed", siger han og fortsætter:

"Landbrugsstyrelsen bruger noget nær en evighed på alle projektstøttesagerne, og mistanken om svig ligger som en skygge over vigtige ordninger, der bidrager til en mere miljø- og klimavenlig fødevareproduktion".

"Det går ud over det meget store flertal, der har ansøgt i overensstemmelse med reglerne, hvoraf nogle har ventet i årevis på penge, de har investeret efter forhåndsgodkendelse fra styrelsen".

Indtil videre har det været utrolig sparsomt med information fra Landbrugsstyrelsen, og direktøren ønsker mere klare kommunikation:

"Landbrugsstyrelsen bliver nødt til at give klar besked i stedet for at lade dette hænge over hovedet på folk. Der er tale om så komplicerede ordninger og kringlede regler, at de fleste landmænd køber sig til professionel rådgivning i ansøgningsprocessen. Hvis nogen har lavet en fejl, så har de krav på at få besked og mulighed for at forsvare sig", siger Morten Høyer:

"Vi har af utallige omgange opfordret til at gøre det her mere enkelt. Både af hensyn til de mange, der overholder reglerne – og for at gøre det nemmere at finde eventuelt brodne kar".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle