For dyrt: L&F dropper Folkemødet i 2019

Efter grundige overvejelser trækker Landbrug & Fødevarer stikket på næste års Folkemøde - blandt andet af økonomiske årsager.

Siden 2011 har Landbrug & Fødevarer været en markant deltager på landets største politiske festival Folkemødet. Nu vælger organisationen dog at trække i bremsen og stoppe op.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

"Vi har kigget grundigt på omkostningerne ved at deltage på Folkemødet med en markant scene, mange debatter og et generelt stort setup. Selvom det bestemt har været givtigt for os, at være massivt tilstede, så vurderer vi også, at vi skal bruge ressourcerne rigtigt", siger Morten Høyer, direktør for politik og kommunikation i Landbrug & Fødevarer, og tilføjer:

"Her har vi i vores skoletjeneste (26.000 skoleelever på besøg i 2017) og Åbent Landbrug (73.000 besøgende i 2018) nogle helt unikke tilbud, hvor vi også møder befolkningen. Vi skal som et stort erhverv i Danmark hele tiden vurdere, hvordan vi bedst kommer i kontakt med flest mulige mennesker".

oplever voldsomme prisstigninger

Det er blandt andet økonomi, der er årsagen til, at Landbrug & Fødevarer nu dropper at have en de største scener på den politiske festival på Bornholm.

"Vi smækker ikke med døren, for vi har bestemt haft rigtig meget godt ud af at være synlige i Allinge under Folkemødet. Når det er sagt, så har vi også gennem flere år været ude at advare mod, at priserne på Bornholm løber løbsk, samtidig med at det er blevet mere rigidt at være med på Folkemødet", siger Morten Høyer og fortsætter:

"Vi kan bare konstatere, at blandt andet priserne for overnatning og transport, ikke har fundet et fornuftigt leje. Vi oplever voldsomme stigninger for overnatning igen næste år, hvor priserne nogle steder stiger med 50 procent. Det er efterhånden ved at være sådan, at overnatning og transport koster det samme som at have en stor scene på Folkemødet".

afviser ikke at vende tilbage

Folkemødet er på få år vokset til at være et meget stort setup, men selvom flere og flere mennesker tager til øen, er det ikke nødvendigvis det samme som, at man får mere og mere ud af at være markant til stede.

"Vi har i evaluering af vores engagement i Folkemødet trådt et skridt tilbage og kigget på både os selv og hele setuppet omkring arrangementet. Er det indsatsen og ressourcerne værd? Vi er nået frem til, at vi vil bruge ressourcerne anderledes i vores arbejde med at nå danskerne", siger Morten Høyer.

Landbrug & Fødevarer vil stadig have repræsentanter tilstede ved næste års Folkemøde, og organisationen afviser heller ikke at vende tilbage igen.

"Ligesom vi også hele tiden evaluerer alt andet, vi bruger ressourcer på, så vil vi også løbende vurdere, om vi på et tidspunkt skal vende tilbage til Folkemødet med et nyt set up. For der er bestemt stadig masser at hente i Allinge, også for Landbrug & Fødevarer", slutter Morten Høyer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle