L&F efter fire regnefejl fra universitet: Det er vist tid til en timeout

Aarhus Universitet har nu fire gange måtte indrømme, at der er fejl i beregninger, der påvirker landbruget. Det får formand Martin Merrild til at efterlyse korrekt information til både myndigheder og politikerne.

Mandag kom nyheden om, at Aarhus Universitets kort, der viser potentiale for minivådområder i den kommende ansøgningrunde, er fejlbehæftet.

Fejlen er ikke den eneste, der er set fra universitets side, der tidligere også har fejlberegnet antallet af lavbundsjorde i Danmark samt deres udledning, og senest var der fejl i udregningen af landbrugets kvælstofudledning.

Det har nu fået formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, op af stolen. 

"De seneste uger er vi blevet præsenteret for fire alvorlige fejl fra Aarhus Universitet, som efterlader både myndigheder, politikere og danske landmænd på herrens mark. Det gælder fejl i kortet over lavbundsjorde, fejl i beregning af referenceåret for kvælstofsreduktionsmål, fejl i målinger af kvælstofsudledningen og nu også fejl i kortet over hvor minivådområder bør placeres", udtaler formanden i en skriftlig kommentar.

Han efterlyser en tænkepause til de rådgivende eksperter, så informationen fremover er til at stole på: 

"Vi kan ikke være tjent med, at man laver fejl i det faglige grundlag gang på gang. Det er vist tid til en timeout og overvejelser om, hvordan vi får en helt anden kvalitet i den miljøfaglige rådgivning af myndigheder og politikere", siger Martin Merrild.

Årets ansøgningsrunde for minivådområder åbner stadig som planlagt 28. februar.

Faktaboks

 

   

   

   

   

  Seneste videoer

  Se alle

  Forsiden lige nu

  Seneste videoer

  Se alle