L&F: Eksporten til Tyskland er på himmelflugt

Dansk fødevareeksport til Tyskland er på vej mod højeste niveau nogensinde.

4,8 milliarder kroner. Så stor har fremgangen været for eksporten til Tyskland i de første 10 måneder af 2022. Det svarer til en stigning på 23 procent.

Dermed bliver eksporten til Tyskland vurderet til at blive den højeste nogensinde målt i kroner og øre.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

- Vi har oplevet en rekordhøj eksport til Tyskland i det forgangne år, hvilket skyldes en stærk og konkurrencedygtig fødevaresektor i Danmark. Det er samtidig værd at bemærke, at mængdeeffekten også har været i positiv udvikling i Tyskland på trods af den høje inflation. Her har der været en mængdeforøgelse på 3,6 procent i samme periode, fortæller Martin Kristian Bauer, der er cheføkonom i Landbrug & Fødevarer.

Det er blandt andet eksporten af mejerivarer og frø, der har været på himmelflugt i løbet af 2022.

Mejerivarer er samlet set øget i både mængder og værdi, hvor de største eksportartikler ligger indenfor mælk og frisk ost.

Eksporten af frø er i mængder øget med 87 procent, og her gælder det særligt eksporten af raps og rypsfrø med lavt indhold af erucasyre.

- Tyskland er klart et af de vigtigste eksportmarkeder for fødevareklyngen. Det gælder fra for en bred vifte af produkter fra fødevarer, biobaserede produkter og Agro-teknologi. I 2022 forventer vi, at den samlede eksport bliver på knap 26 milliarder kroner, siger Martin Kristian Bauer.

Virksomhederne i fødevareklyngen eksporterer samlet set til 208 markeder i verden.

/mebo
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle