L&F er skuffet over vandområde-høring

Høringen af vandområdeplanerne er ovre, og 1000 kilometer vandløb udgår. Men det er ikke de rigtige vandløb, siger Landbrug & Fødevarer. 

Som en del af Fødevare- og Landbrugspakken sendte Miljø- og fødevareministeret i november 2018 afgrænsningen af de mindre vandløb i vandområdeplanerne i offentlig høring. 

Høringen er nu ovre, og ministeriet har forholdt sig til de godt 1000 høringssvar. Det har resulteret i justeringer, sådan at visse vandløb indgår, mens andre udgår.

I alt er 1000 kilometer mindre vandløb dog udgået af vandområdeplanerne.  

Dog er Landbrug & Fødevarer ikke tilfredse. De mener ikke, at der er blevet lyttet, siger Thor Gunnar Kofoed, Næstformand i Landbrug & Fødevarer. 

”Det er skuffende, at de ikke har lyttet mere end de har. Det handler om at tage de rigtige vandløb ud. Og her bør man lytte til dem der kender vandløbene”, siger Thor Gunnar Kofoed. 

For ham handler det om, at man skal gøre det fagligt rigtige, fremfor det teoretisk rigtige. 

”Det er jo ikke kun os, der kritiserer det her. Og vi har hørt flere ”sjove” historier om hvor himmelråbende nogle af beslutningerne er”, siger Thor Gunnar Kofoed. 

Han tilføjer, at Landbrug & Fødevarer meget gerne indgår i en konstruktiv dialog, i forbindelse med den næste vandområdeplan, VP3. 

”Der har været så meget skyttegravskrig. Vi vil meget gerne samarbejde med vandråd og ministerium, så vi får det rigtige faglige grundlag. Lad os nu gøre det sammen”, afslutter Thor Gunnar Kofoed. 

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle