L&F: EU-lovmaskinen skal op i gear

Landbrug & Fødevarer ser frem til mere åbenhed og gennemsigtighed omkring, hvordan EU-regler bliver til, sådan som EU-Kommissionen varslede på et pressemøde i dag

På pressemødet i Strasbourg fremlagde EU-Kommissionen pakken "Bedre regler" der har til formål at sikre åbenhed og gennemsigtighed.

Pakken indeholder blandt andet en redegørelse for, hvordan EU-Kommissionen vil sikre bedre dialog med de forskellige interessenter, bredere offentlig høring, forbedrede konsekvensanalyser og en ny tilgang til revision af eksisterende EU-lovgivning.

Alt sammen initiativer, der er stærkt brug for, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

"Fælles EU-lovgivning er afgørende for lige konkurrencevilkår på det europæiske marked. Derfor skal der være klarhed over konsekvenserne af ny lovgivning, og reglerne skal være enkle," siger Lone Saaby, erhvervspolitisk direktør i Landbrug & Fødevarer.

Størstedelen af den regulering, der sætter rammerne for danske landmænd og virksomheder i fødevareklyngen, stammer fra EU. Det gælder blandt andet den nyligt vedtagne landbrugsreform. Reformen indebærer blandt andet et krav om, at danske modtagere af EU-tilskud på 15.000 kr. skal reklamere for EU på deres hjemmesider. Hvis ikke, risikerer de at blive trukket i tilskuddet.

"Det er et godt eksempel på, hvordan der i dag er et fuldstændigt overflødigt bureaukrati omkring EU-regler. Der må være en minimumsgrænse for, hvornår man skal belemre den enkelte landmand, der er optaget af at bruge tilskuddet til udvikling af sin bedrift," siger Lone Saaby.

Hun betegner dagordenen om regelforenkling som helt afgørende:

"Det haster med at få handling til at følge ord, så vi vil nu gerne se, at de gode intentioner bliver omsat til virkelighed ude hos danske landmænd og i de danske virksomheder i fødevareklyngen. Det er også EU’s troværdighed, der står på spil," siger Lone Saaby.

Emneord

l&f , eu

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle