L&F-formand om nationale grænsetiltag: Trist udvikling

Det kan gå ud over dansk landbrug, at landene i EU ikke koordinerer på tværs og sørger for, at arbejdskraften kan flyde i EU, mener L&F-formand Martin Merrild.

Danske partier vil nu se på, om reglerne skal ændres, så udenlandsk arbejdskraft skal sidde 14 dage i karantæne, inden de må arbejde. 

Samtidig har Tyskland annonceret, at landet har lukket sine grænser for sæsonarbejdere fra lande som Bulgarian og Rumæmien, og dermed kan der være en mangel på hænder under opsejling i dansk landbrug.

"Jeg synes, det er en trist udvikling, at man på kryds og tværs laver national beskyttelse, uden det er koordineret, og jeg er desuden skeptisk over for effekten (af det tyske tiltag, red.)", siger formand i Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

ensretning af regler

Landbruget og fødevareproduktionen kører efter omstændighederne med corona rigtig godt, men der opstå problemer, hvis udenlandsk arbejdskraft ikke kan komme ind i landet.

"Én ting er en sæsonarbejder, men det kan også være østeuropæere i gode, faste lederstillinger, der ikke kan komme hjem fra ferie og passe deres arbejde", siger Martin Merrild, der ønsker sig ensrettede regler i Europa:

"Man bør tilpasse og ensrette reglerne efter situationen. Jeg undrer mig over, at man ikke kan bruge et testsystem, så man kan få indrejse, hvis man er testet negativ for sygdommen".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle