L&F-formand raser over TV2-indslag

TV2-indslag mener at påvise sammenhæng mellem astmatiske helbredsproblemer og det at være at nabo til en svineproduktion. L&F-formand savner dokumentation.

"Jeg er rystet over, at TV 2 på trods af den dialog, der har været, alligevel vælger at bringe historien".

Sådan lyder det fra formand i Landbrug & Fødevarer Martin Merrild på Facebook søndag aften.

Opslaget kommer i kølvandet på et TV2-indslag og en artikel, der handler en kvinde med astmatiske helbredsproblemer, som hun mener hænger sammen med, at hun bor nær en svineproduktion.

"Kvinden kan jo være syg af alt muligt, hvorfor det ganske enkelt ikke er rimeligt at begynde at insinuere, hvad der er mulige årsager til hendes helbredsproblemer", skriver Martin Merrild i opslaget.

holland eller danmark

I TV2's indslag og artikel fremgår det, at der ikke findes dansk forskning, der kan underbygge, hvorvidt kvinden er blevet syg af svineproduktionen eller ej.

Til gengæld henvises der til hollandsk forskning, som "peger på, at der overordnet er en lavere forekomst af folk med astma, allergi og lungesygdomme på landet i forhold til i byerne", skriver TV2 og fortsætter:

"Til gengæld viser deres studier også, at personer, der i forvejen lider af luftvejssygdomme, såsom astma eller KOL, vil opleve forværringer i deres sygdom, hvis de bor tæt på en storproduktion".

kontaktet ledelsen

Men Martin Merrild mener ikke, at man kan sammenligne Holland og Danmark på det her område.

"TV 2 bygger historien på studier fra Holland, hvor situationen som bekendt er en noget anden end i Danmark, da griseproduktion i Holland er mere koncentreret; faktisk op til seks gange flere grise i et område, end dét, vi ser, i de mest ‘grisetætte’ områder i Danmark", skriver formanden.

Han slutter sit opslag med at oplyse, at Landbrug & Fødevarer har taget kontakt til ledelsen hos TV2 "for at høre, om det virkelig kan være niveauet for den journalistik, kanalen gerne vil stå for", som Martin Merrild skriver i sit opslag.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle