L&F glæder sig over 110 mia. kr. til vejnettet

Regeringen og DF's netop offentliggjorte plan for dansk infrastruktur er kærkommen, mener L&F. Fødevareklyngen spilder årligt 400.000 timer i trafikken.

 400.000 timers spildtid i trafikken koster hvert år fødevareklyngen knap en kvart milliard, viser analyse fra Landbrug og Fødevarer.
 
Derfor glæder erhvervsorganisationen L&F sig over, at regeringen og DF i dag har fremlagt en plan for investeringer i den danske infrastruktur.

Aftalen indeholder nye småveje, forbedrede motorveje og nye jernbanestrækninger for mere end 110 milliarder kroner frem mod 2030.

"Spildtid er en dræber for et erhverv, og vores virksomheder og landmænd ville langt hellere bruge den tid, de i dag bruger på at holde i kø på vejene, til at producere nogle af verdens bedste fødevarer", siger Flemming Nør-Pedersen, der er direktør i Landbrug & Fødevarer. 

Han mener, at det er rigtig positivt, at der nu er kommet et langsigtet udspil frem mod 2030 for den danske infrastruktur.

"Det er tvingende nødvendigt med investeringer i det danske vejnet, hvis vi skal nedbringe trængselsudfordringerne", siger han. 
 
Hver fjerde lastbil transporterer varer, der er relateret til det danske fødevareerhverv, og på vejene færdes de landbrugskøretøjer, der er grundlaget for fødevareproduktion i Danmark.

Trafikale knudepunkter

Landbrug & Fødevarer var selv ude med et transportpolitisk udspil med en række anbefalinger til investeringer i den danske infrastruktur sidste år.
 
Her pegede organisationen bl.a. på, at der er behov for investeringer til trafikale knudepunkter som E20, E45, ny midtjysk motorvej, en kattegatforbindelse, samt omkring indfaldsvejene til de store byer.
 
"Jeg glæder mig over, at mange af disse projekter er prioriteret i udspillet. Vi har brug for et mere effektivt transportsystem, hvis vi skal kunne opretholde konkurrenceevnen på et internationalt marked", siger Flemming Nør-Pedersen, der også glæder sig over projektet om en tredje Limfjordstunnel.
 
Han ser også gerne, at man prioriterer de kommunale veje:
 
"Mange af vores landmænd oplever, at landevejene ofte er i dårlig stand. Derfor er der sideløbende brug for, at kommunerne anlægger og vedligeholder, så vi holder alle del af landet kørende. Det kunne med fordel være et tema for nogle af de puljemidler, planen også afsætter", slutter han.
 
Læs hele Landbrug & Fødevarers transportudspil her.

 
     

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle