L&F: Godt med initiativ mod mangel på arbejdskraft

L&F glæder sig over, at et bredt flertal af partier har lavet en ny aftale om at bruge ca. 100 mio. kr. på at afhjælpe mangel på arbejdskraft hos virksomhederne.

Flere og flere virksomheder fra fødevareklyngen oplever, at de ikke kan skaffe arbejdskraft til deres ledige job.

Derfor glæder det Landbrug & Fødevarer, at forligspartierne bag beskæftigelsesreformen endelig tager tyren ved hornene og nu afsætter knap 100 mio. kr. til at afhjælpe mangel på arbejdskraft hos virksomhederne.

"Mangel på arbejdskraft er en voldsom hæmsko for virksomhedernes udvikling. Vi ser allerede nu, at nogle virksomheder er nødt til at sige nej til ordrer, fordi de ikke har medarbejderne til at udføre opgaverne. Det er helt uholdbart", siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

"Derfor er jeg rigtig glad for at se, at der nu er et bredt politisk flertal, der tager problemet alvorligt og tager første skridt på vejen for at hjælpe virksomhederne."

Partierne vil i første omgang bruge penge på opkvalificering af ufaglærte og ledige med ingen eller meget lidt uddannelse. Det er dog første trin i en flertrinsraket af tiltag, som vil komme det næste halve år.

Derfor håber Landbrug & Fødevarer, at partierne i de kommende forhandlinger vil arbejde videre med initiativer der vil øge arbejdsudbuddet, forbedre virksomhedernes adgang til kvalificeret arbejdskraft og øge målretningen af vores erhvervsuddannelser.

"Hvis Danmark fortsat skal have et konkurrencedygtigt og dynamisk arbejdsmarked, skal virksomhederne have adgang til medarbejdere med de rette kompetencer. Vi må ikke lade vores ordrer og arbejdspladser flytte til udlandet", siger Karen Hækkerup.

En ny analyse fra L&F viser, at henholdsvis 47 pct. og 35 pct. af agro- og fødevarevirksomhederne svarer, at de har udfordringer med at finde kvalificerede faglærte ved rekrutteringen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle