L&F: Højtuddannede vigtige for fødevareerhverv

Erhvervsnære uddannelser er vigtige for fødevareerhvervet, påpeger L&F-chef.

Regeringens udvalg om uddannelserne, Kvalitetsudvalget, er denne uge kommet med deres anbefalinger for de videregående uddannelser.

Relevans for erhvervslivet er en af anbefalingerne - og det er en vigtig pointe, mener Landbrug & Fødevarer.

"I fødevareerhvervet er en af vores udfordringer, at vi på mange områder mangler dygtige videnmedarbejdere med en relevant uddannelse. Hvis vi også på den lange bane skal kunne klare os i den globale konkurrence, er kompetencer en afgørende forudsætning," fastslår Morten Andersen Linnet, afdelingsleder for Vækst, Forskning & Fødevarer i L&F.

Fødevareerhvervet vil meget gerne samarbejde med uddannelsesinstitutionerne som kan gøre uddannelserne mere virkelighedsnære og de studerende mere erhvervsparate, siger han.

"De akademiske uddannelser skal være erhvervsrelevante – en lang og kostbar uddannelse skal føre til et kvalificeret job. Fra erhvervets side er det derfor også vigtigt, at universiteterne, gerne i samarbejde med aftagerne, klart og direkte signalerer og tilskynder til, at de unge vælger uddannelser, hvor der er jobs og genereres vækst. Her står jordbrug og fødevarer centralt indenfor områder som husdyrproduktion, planterproduktion, miljø og fødevareteknologi," siger Morten Andersen Linnet.

Emneord

fødevarer , l&f

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle