L&F har valgt en konstitueret adm. direktør

L&F’s Fællesformandskab har nu besluttet at udnævne direktør Flemming Nør-Pedersen til konstitueret adm. direktør.

Tidligere mandag kom det frem at Landbrug & Fødevarers administrerende direktør Anne Lawaetz Arhnung har opsagt sin stilling.

Organisationens Fællesformandskab har besluttet, at Flemming Nør-Pedersen konstitueres som adm. direktør. Han har været medlem af Landbrug & Fødevarers direktion siden 2012 og har i dag ansvaret for afdelingen ”Medlemmer og Markeder”.

Det skriver L&F i en pressemeddelse.

Anne Arhnungs opsigelse kommer efter den seneste tids afdækning af krænkelser i DanBred, som Landbrug & Fødevarer ejer 51 procent af aktierne i.

Uenighed i toppen

Tidligere mandag udsendte Anne Arhnung egenhændigt en pressemeddelelse til TV2, hvor hun meddeler sin afgang som direktør.

"Jeg har, siden denne sag kom til mit kendskab i begyndelsen af sommeren, rådgivet Landbrug & Fødevarers øverste politiske ledelse til at handle ansvarligt ud fra det kodeks for god virksomhedskultur, som jeg selv har stået i spidsen for at implementere i Landbrug & Fødevarers organisation", siger Anne Arhnung i en pressemeddelelsen.

"Der har på intet tidspunkt været tvivl eller inkonsistens i min ageren eller i min rådgivning om, hvordan denne sag burde have været håndteret. Desværre har toneangivende valgte i formandskabet – mine arbejdsgivere – ikke lyttet til mig". 

"Denne situation er selvsagt ikke holdbar, og det tager jeg konsekvensen af i dag", siger Anne Arhnung i pressemeddelelsen. 

ekstern undersøgelse

I kølvandet på det tumultariske forløb har L&F besluttet at sætte gang i en ekstern undersøgelse.

”Vi har nu besluttet, at der igangsættes en ekstern undersøgelse af governance og arbejdskultur i Landbrug & Fødevarer. Det er et ønske fra vores side, at vi kommer til bunds i det her og tør se indad. Netop for at sikre, at vi bedst muligt forebygger og håndterer sager om grænseoverskridende adfærd, herunder sexisme og krænkelser. Vi har sat vigtige initiativer i gang, men det her er et nødvendigt supplement til de værktøjer, Landbrug & Fødevarer allerede har i værktøjskassen for at være en moderne, effektiv og ordentlig organisation, siger Søren Søndergaard i meddelelsen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle