L&F hiver Samvirke i pressenævnet efter forside om drikkevand

Fire-siders artikel i Samvirke, der fortæller om, hvordan Danmarks rene grundvand slipper op, får nu L&F til at hive magasinet i Pressenævnet.

Landbrug & Fødevarer er nu gået til pressenævnet med en klage over magasinet Samvirke.

Sagen drejer sig om en klage, som L&F sendte til bladet angående deres magasin fra september 2020, hvor de anslår, at dansk grundvand er ved at slippe op i byerne, og hvor eksperter diskuterer nødvendigheden af at rense det ellers rene drikkevand.

Artiklen fra Samvirke fyldte også på forsiden af deres september-udgave, og det er især den, der indeholdt fejl, vurderer Landbrug og Fødevarer. 

Samvirke har dog affejet, at der er fejl i deres artikel om dansk grundvand, og det får nu L&F til at hive sagen i Pressenævnet.

"Mediet giver sig ikke så meget som en millimeter i forhold til alt den fagligt velfunderede kritik, vi er kommet med. Og det er ærgerligt, for nu skal vi bruge tid og kræfter på et slagsmål om indholdet i den information, som kommer ud til en million læsere", skriver Martin Merrild i en formandsberetning fra L&F.

Det er især forsiden af Samvirke fra september, der tegner et urigtigt skræmmebillede af, at man snart ikke længere kan drikke vand fra hanen. Derudover videregiver de forkerte oplysninger om mængden af pesticider i vandboringer, skriver L&F.

"Det ærger os, at sagen kommer til at gå så vidt. I særdeleshed ærgrer det os, at det kommer til at tage måneder for Pressenævnet at afgøre sagen. Det vil sige, vi i den kommende afgørende tid med ny generation vandplaner og fortsat miljødebat skal have Samvirkes fejlagtige journalistik hængende over os", skriver Martin Merrild. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle