L&F: Hjælp til gartnerier er fint første plaster på såret

Især de danske gartnerier er hårdt pressede på grund af manglende eksport grundet corona, og derfor er der åbnet for kompensation gennem hjælpepakken til erhvervslivet. Godt plaster, siger L&F.

Gartnerierne brænder inde med store varelagre af både blomster og grøntsager, som ender med at blive for gamle og dermed ingen værdi har, fordi coronavirussen har sat en stopper for en del eksport.

Også nogle mejerier har problemer.

Derfor har regeringen onsdag åbnet for, at også gartnerierne og mejerierne kan nu indregne deres tabte varelagre som en fast omkostning og dermed få kompensation fra staten gennem hjælpepakkerne til erhvervslivet.

Landbrug & Fødevarer ligger sig op ad Dansk Gartneri, der er glade for hjælpen til de trængte gartnerier.

"Det er et godt første bud på en hjælpeprdning til de danske gartnerier, der er blevet hårdt ramt i coronakrisen. På foreliggende grundlagt er det umuligt at sige, hvor stort et milliontab, der er derude, men vi er glade og taknemmelig for, at vi har fået det her med", siger Flemming Nør-Pedersen, direktør hos L&F.

Direktøren glæder sig dog sammen med Dansk Gartneri til at se de nærmere regler og retningslinjer for hjælpepakkerne.

"Alle bestemmelserne er ikke helt på plads endnu, bla. for hvad der er faste udgifter, som man kan få kompenseret. Derfor er der en betydelig usikkerhed omkring, hvor stort et plaster på såret, som den her ordning kommer til at give", siger Flemming Nør-Pedersen.

L&F vil derfor i den kommende tid kigge nærmere på aftalen og behovet hos gartnerierne sammen med Dansk Gartneri.

Virksomhederne kan søge om kompensation for deres faste udgifter. Eksempelvis kan virksomheder med fald i omsætningen på 40-60 procent få 25 procent i kompensation af faste udgifter.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle