L&F i brev til veganer-politiker: Vi går i dialog, når I stopper lovbrud

Henrik Vindfeldt, medstifter og kendt medlem af Veganerpartiet har rettet kritik mod Landbrug & Fødevarer, der fredag sendte et brev rundt til svineproducenterne om at veganere var set ved flere gårde.

Stifter af Veganerpartiet Henrik Vindfeldt føler sig krænket over formuleringen af et brev fra Landbrug & Fødevarer, og efterlyser mere åben dialog mellem Veagnerpartiet og L&F.

Det giver han udtryk for i en kommentar på Landbrugsavisens Facebookside, samt ved flere henvendelser til L&F.

Fredag sendte L&F et brev til de danske svineproducenter, for at advare og forberede producenterne på, at de kunne få besøg af aktivister. Det skyldtes en række episoder den seneste tid, hvor veganske aktivister er trængt ulovligt ind på svineproducenters ejendom.

Brevet var underskrevet af formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion Erik Larsen og sektordirektør Christian Fink Hansen.

Henrik Vindfeldt, der tidligere er blevet meldt til politiet for ulovlig indtrængen i en svinestald på Falster, kommenterer at man i denne omgang ikke er inde i staldene - men at repræsentanter fra partiet og tilsyneladende flere journalister - har været ude og nærstudere omsamlingspladserne, hvor man mener, at landmænd overtræder reglerne.

"Hvis vi lige ser bort fra den behandling, som grisene får, et øjeblik, så kan vi måske finde hinanden lidt her: [...] DAKA-pladserne ligger for det meste, som i nok ved, ud til offentlig vej. Vi har IKKE været indenfor. Jeg forstår godt, at svinebonden bliver sur, men hvad er alternativet? SSI (Statens serum institut) rapporterede i december om en 12dobling af smittede med husdyrMRSA i sygehusvæsenet på 5 år", skriver Henrik Vindfeldt på Facebook.

Han retter derudover også en kritik af den manglende dialog fra L&F's side.

" [...] Jeg ville sådan ønske, at der kunne være noget mere dialog, så vi ikke behøver at køre rundt og dokumentere det selv. Hvorfor er der ikke et internt ønske om at løse problemet?", skriver han.

L&F sender brev

De gentagne henvendelser har nu fået L&F til at sende et brev til Henrik Vindfeldt. Brevet er igen underskrevet af Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

"Kære Henrik Vindfeldt. [...] Jeg kan forstå, at du i weekenden har kontaktet vores presseafdeling adskillige gange, fordi du føler dig krænket over formuleringen i brevet, efterspørger at din side af sagen høres i landbrugsmedierne, og lægger op til, at Landbrug & Fødevarer går ind i en dialog til gengæld for ikke at fortælle din version af historien til medierne", lyder det i brevet og fortsætter
 
"Til det kan jeg bare gentage, hvad vores organisation har sagt flere gange tidligere: Vi tager meget gerne en dialog – også med vores hårdeste kritikere, men vi vil ikke gå i dialog med en organisation, som systematisk bryder lovgivningen for at skade vores medlemmer og vores erhverv, og det skal ikke være med en pistol for panden".

Erik Larsen pointerer desuden at dialog kræver vilje til at respektere hinanden. Det er den klassiske danske højskoletradition, som vores demokrati udspringer af. Når man gentagne gange krænker ejendomsretten hos medlemmerne i den organisation, som man ønsker dialog med, så er der ingen respekt, og selvfølgelig heller ingen dialogkaffe
 
"Vi ønsker ikke at brænde broer, og når du og Veganerpartiet vælger at bedrive jeres politiske arbejde på et lovligt og demokratisk grundlag, så er vi helt klar til at tage dialogen. Når den dag forhåbentlig kommer, så er du mere end velkommen til at kontakte mig", slutter Erik Larsen brevet.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle