L&F i grise-fejde med kendt popsanger: Det passer simpelthen ikke

Musikeren Lukas Graham beklager sig i avis-interview over, at han ikke må besøge stald med slagtesvin.

I et interview i dagbladet Politiken 24. december beklager musikeren Lukas Graham sig over, at han ikke har kunnet få lov til at besøge en dansk stald med slagtesvin, og at "Åbent Landbrug sådan set ikke er særligt åbent". Se et udklip af teksten i artiklen i Politiken herunder.

Det får nu L&F på banen med en løftet pegefinger til Lukas Graham.

For det passer simpelt hen ikke, skriver Christian Hüttemeier, kommunikationschef i L&F, i et opslag på Facebook, der er formuleret som et brev til Lukas Graham.

Christian Hüttemeier skriver i opslaget , at "jeg bliver sgi lidt ærgerlig, når jeg i Politiken skal læse, at du ikke måtte komme ud og se en stald med slagtesvin - og at åbent landbrug dermed ikke er åbent landbrug," og han fortsætter:

 

Udklip fra Interview med Lukas Graham i dagbladet Politiken 24. december.

 

"Og ja, jeg husker godt dit fødselsdagsopslag, hvor din pointe var, at hvis man er VIP’er som dig, så kunne man godt få lov at se en svinestald - ellers skulle det holdes hemmeligt for befolkningen, hvad der foregår i sådan en grisestald. Sådan er det naturligvis ikke."

L&Fs kommunkationschef minder om, at der til åbent landbrug også var mulighed for at besøge grisestalde. Og det bliver der også næste år.

Han påpeger også ,at L&F’s formand, Martin Merrild, sendte en helt klar invitation til Lukas Graham om at de sammen kunne ‘besøge’ fordomme ved hinandens brancher - henholdsvis ved, at Graham tog med Merrild på arbejde, og Graham så efterfølgende kunne få Merrild med på arbejde.

"Vi efterkom naturligvis dit krav om, at der skulle et tv-hold med - DR stod klar, og så vidt jeg er orienteret, gør de det stadig," skriver Christian Hüttemeier, der slutter brevet af med en opsang - og en ny invitation:

"Så når du siger til Politiken, at vi ikke ville vise dig en stald med slagtesvin, så passer det simpelthen ikke.

Dengang - tilbage i efteråret - fik vi aldrig et svar fra dig. Jeg tager det som et udtryk for, at du ikke havde tid - eller måske ikke havde lyst - men det skal nu ikke ligge dig til last. For invitationen står i den grad ved magt, da jeg ved, at vores formand meget gerne vil vise vores erhverv frem, ligesom han meget gerne vil lære mere om dit.

Så giv endelig lyd, hvis lysten til at udforske hinandens brancher skulle have indfundet sig. Og så ønsker jeg ellers dig og dine en rigtig glædelig jul og et godt nytår."

Læs Christian Hüttemeiers opslag på Facebook i sin fulde ordlyd her.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle