L&F indgiver klage til TV2

L&F har klaget over TV2-indslag, som mener at påvise sammenhæng mellem astmatiske helbredsproblemer og det at være at nabo til en svineproduktion.

I aften sender TV2 andet indslag om en kvinde med astmatiske helbredsproblemer, som hun mener hænger sammen med, at hun bor nær en svineproduktion.

Søndags udkom første omtale af historien på TV2 både i fjernsynet såvel som på tv2.dk – omhandlende en kvinde, der gennem to år har været syg med hoste. Af artiklen fremgår det, at kvinden er blevet grundigt undersøgt af læger, der ikke kan stille en diagnose.

Andet indslag i TV2 nyhederne handler om, at reglerne for udvidelse af landbrugsproduktioner bør laves om.

L&F mener ikke, at der er journalistik og forskningsmæssig dækning for påstandene i artiklen, hvorfor de nu har valgt at indgive en klage:

"Vi har i dag taget det skridt, at vi har valgt at klage til TV2. Jeg har således siden morgenstunden været i kontakt med Mikkel Hertz (nyhedsdirektør for TV2) for at få ham til at redegøre for, om den her historie lever op til de journalistiske standarder, som TV2 ligger til grund for deres historier. Mikkel Hertz har modtaget vores dokumentation og klage, men har meddelt, at han i dag ikke har mulighed for at se på det, fordi han er til heldagsarrangement", sådan skriver Christian Hüttemeier, kommunikationschef hos L&F.

I ugerne op til TV2’s lancering af historien har L&F været i dialog med TV2’s journalist på denne sag.

"Vi har forklaret ham, at selv om TV2 har fået oplyst, at der ikke findes dansk forskning på området, så er dette ikke korrekt. Vi har anvist forskningen, der slår fast, at der er behov for yderligere forskning, før det konkluderes, at der er en sammenhæng mellem naboskab til en svineproduktion og sygdom", skriver Christian Hüttemeier.
 
TV2 har henvist til hollandsk forskning, men L&F mener ikke, at man kan sammenligne danske og hollandske forhold, fordi intensiteten i den hollandske produktion er langt højere end den danske.
 
"Vi er altså nået til, at politikerne nu skal forholde sig til en potentiel lovændring på baggrund af en kvinde som har hostet i to år, der ikke kan få en diagnose af lægevidenskaben, men som har en mistanke om, at det er hendes landmands-nabos skyld – Det kan umuligt være de journalistiske standarder, der er gældende på TV2 og i vores land. Og jeg ser meget frem til, hvad Mikkel Hertz har at sige til TV2’s forsvar, når han får tid".

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle