L&F: Nu er øko-tilskud godt på vej

Landbrug & Fødevarer ser positivt på at der er kommet godt gang i udbetalingerne af økologitilskud.

L&F Økologi har flere gange klaget over den lange ventetid på udbetalingen af økologitilskud. Nu ser det ud til at der endelig er kommet gang i udbetalingerne.

Landbrugsstyrelsen meddelte onsdag de er begyndt at udbetale tilskud på alle miljø- og økologiordninger. Og det glæder Landbrug & Fødevarer.

7 ud af 10 ansøgere får udbetalt miljø- og økologitilskud allerede i begyndelsen af december.

"Det er positivt at Landbrugsstyrelsen allerede nu udbetaler de første penge og har meldt ud at 70 procent af de der har søgt om tilskud inden for miljø- og økologiordningerne vil få udbetalt deres tilskud i disse dage. Landbrug & Fødevarer har fået oplyst af Landbrugsstyrelsen at for økologisk arealtilskud er det 61,7 pct. af udbetalingerne der nu er på vej", siger Hans Erik Jørgensen, Landbrug & Fødevarers Økologisektion.

Selvom om det oprindelig mål var noget højere, mener man i Landbrug & Fødevarer, at man er godt på vej.
 
"I forbindelse med tørkepakken fremsatte vi i L&F et mål om at 97 procent af økologitilskuddet skulle være udbetalt pr. 1 feb. 2019. Med udmeldingen fra Landbrugsstyrelsen om de 61,7  procent er vi godt på vej. Men det er selvfølgelig rigtig vigitgt for os, at de resterende økologer også får deres penge inden alt for længe. Det håber vi fortsat der er fuld opmærksomhed på".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle