L&F og BL bakker op om udflytningen

Både BL og L&F bakker op om, at staten udflytter arbejdspladser.

Både Landbrug & Fødevarer og Bæredygtigt Landbrug bakker op om, at staten fortsat - som varslet af statsministeren - udflytter arbejdspladser fra Hovedstaden til andre områder af landet.

Tidligere tirsdag sendte Bæredygtigt Landbrug en pressemeddelelse, hvor de sågar berettede om forbedret service hos Landbrugsstyrelsen, efter den har flyttet en afdeling til Augustenborg i Sønderjylland.

Faglig direktør i Bæredygtigt Landbrug, Jørgen Evald Jensen, ønsker at ændre synet på, at der har været mislykket udflytning af statslige arbejdspladser fra København til provinsen.

"Jeg har endda oplevet, at medarbejderne i Augustenborg ringer tilbage på ubesvarede opkald og spørger, om der er noget, de kan hjælpe med. Første gang var jeg ved at falde ned af stolen. Dén slags skete aldrig, når man ringede til København. Kundebetjeningen i dag er langt udover, hvad vi tidligere har oplevet", fortæller Jørgen Evald Jensen.

I pressemeddelelsen noterer BL, at L&F har kritiseret negative konsekvenser af udflytningen.

Over for Landbrugsavisen.dk understreger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, at organisationen bakker op om udflytningen.

"Vi bakker 100 procent op om udflytningen af statslige arbejdspladser. Vi mener, at det er godt, at de folk der skal vejlede landmændene lever og arbejder der, hvor landmændene har deres virke", melder Martin Merrild.

"Men ministeriet skal selvfølgelig sikre, at udflytningen kan ske uden væsentlige gener for landmændene. Det er en uholdbar situation at så mange landmænd ikke får deres tilskud inden for en rimelig tidsfrist. Vi er i dialog med ministeren herom, og vi har fuld tillid til, at han sørger for at skaffe de nødvendige ressourcer, der sikrer at landmændene får en fair behandling", siger L&F-formanden.

Udbetalingen af landbrugsstøtte er blevet kraftigt forsinket, efter et stort antal medarbejdere er stoppet støtteudbetalingsafdelingen hos Landbrugsstyrelsen - og nye medarbejdere skulle læres op.

Landbrugsavisen.dk har også berettet, hvordan det har skabt forsinkelser hos Fødevare- og Miljøklagenævnet, at det blev udflyttet. Det resulterede i lang ankeproces for miljøgodkendelsen af ApolloThys månestald - hvor grunden i mellemtiden blev solgt til anden side. Nu arbejder konsortiet på at opføre stalden på en anden grund.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle