L&F og Danske Vandløb kalder til stormøde efter voldsomme mængder vand

Landbrug & Fødevarer indkalder til stormøde efter massive regnmængder og behov for en større indsats fra kommuner og staten.

Landbrug & Fødevarer indkalder til stormøde, da store mængder regn skaber store problemer for danske landmænd. Kommuner og stat må tage ansvar, lyder det.

Landet over melder landmænd og lodsejere efter endnu en regnvåd uge om katastrofale oversvømmelser af marker og veje. Oven på den vådeste februar nogensinde står markerne under vand, afgrøderne rådner og gylletankene er fyldt op.

Minister til stormøde

Situationen har fået Landbrug & Fødevarer og foreningen Danske Vandløb til at invitere til stormøde om vand.

Det foregår i Brædstrup 29. februar.

Formålet med mødet er i følge Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, at få en samtale om, hvordan de vil engagere sig i og tage handling på de udfordringer, som de stigende mængder vand i vandløbene stiller lodsejere og hele lokalsamfund overfor.

Mød op

Ønsket er i følge Martin Merrild en forbedret vandløbslov, klimatilpasning og langt større handling fra kommunerne i forhold til både grødeskæring og oprensning af vandløbene, for situationen bliver formentlig kun værre i årene, der kommer.

"Jeg håber, at mange landmænd og alle andre, der lider under vandmasserne, vil tilmelde sig for at vise, hvor udfordrede vi er, når kommunerne og regeringen svigter ansvaret for vores vandløb", skriver Martin Merrild bl.a. i LandbrugsAvisen, som udkommer lørdag.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle