L&F om ny IT-fejl hos styrelse: Helt godnat at 750 landmænd skal genindsende EU-ansøgning

Det er fuldstændig uacceptabelt, hvis en fejl hos Landbrugsstyrelsen betyder, at en række landmænd risikerer at få deres støtteudbetaling forsinket.

750 landmænd og ansøgere skal genindsende deres fællesskema.

Det melder Landbrugsstyrelsen, der har opdaget en beregningsfejl i deres system.

Derfor har styrelsen onsdag og torsdag ringet rundt til cirka 750 ansøgere, der har søgt skov eller artikel 32 på en eller flere marker.

Ansøgerne skal hente markerne ind i skemaet igen, for at "sikre, at de får beregnet det korrekte grundbetaling-areal", skriver Landbrugsstyrelsen på sin hjemmeside.

Der er tale om en beregningsfejl i systemet, og ikke en fejl hos ansøger, oplyser styrelsen.

Det er dog tåbeligt, at det er landmændene, der skal rette en fejl hos Landbrugsstyrelsen, mener Niels Peter Nørring, EU- og klimadirektør i L&F.

- Nogle landmænd havde forstået det sådan, at det var deres konsulent, der har lavet en fejl. Men det er ikke tilfældet. Det er en fejl i deres (Landbrugsstyrelsens red.) systemer, siger han og understreger:

- Det er ikke en fejl, som ansøger har været skyld i, og derfor er det helt godnat, at de ikke bare løser det i deres systemer, men ringer ud og pålægger landmændene at få rettet det i Fællesskemaet.

Det er langt fra første gang, der opstår en fejl i Landbrugsstyrelsens IT-systemer. Da årets ansøgningsrunde sluttede i april, kaldte Niels Peter Nørring det for en "rigtig træls ansøgningsrunde med fejl fra dag ét".

Både i år og sidste år måtte Landbrugsstyrelsen udsætte ansøgningsrunden må få dages varsel grundet diverse tekniske udfordringer i systemerne.

Nu er Niels Peter Nørring største frygt, at fejlen hos styrelsen kan ende med at få betydning for støtteudbetalingen.

Fejlen skal nemlig rettes inden 24. maj.

- Det er også fuldstændig uacceptabelt, hvis nogle landmænd, der ikke når at rette det inden 24. maj, ikke får den fulde støtteudbetaling eller får forsinket støtteudbetaling, siger Niels Peter Nørring.

Faktaboks

Behøver ikke genindsende efterafgrødeskemaet

Opdateringen af markerne i fællesskemaet kræver ikke ændringer i markkortet, så ramte ansøgere skal ikke genindsende gødningskvote- og efterafgrødeskemaet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle