L&F om ny kampagnevideo: Valget skal ikke kun handle om storbyen

Landbrug & Fødevarer har lanceret en ny kampagnevideo, der op til folketingsvalget skal vise, at der også bor stemmer på landet.

Landbrug og Fødevarer har udsendt en ny video som en del af kampagnen 'Stemmer på landet'. Videoen kører på diverse sociale medier som Facebook, Twitter og LinkedIn og er en del af organisationens indspark til debatten op til folketingsvalget.

Videoen handler om 'livet på landet' i det lokale landsbysamfund Outrup, en lille by i Vestjylland, hvor lokale ildsjæle fortæller om fællesskabet og sammenhængskraften i byen.

"Hashtagget '#stemmerpålandet' afslører jo, at det her er en valgvideo. Budskaberne er legitime året rundt, men vi vil gerne sikre, at politikerne husker, at der også findes liv og fællesskaber uden for København og Aarhus. Vi vil gerne sikre, at den her dagsorden også får plads blandt vælgere og politikere", udtaler Anne Lawaetz Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer i et skriftligt svar til landbrugsavisen.dk.

De sociale medier når bredt ud

For at vinde ørenlyd blandt de mange dagsordner, der kappes om opmærksomheden i en valgkamp, er L&F derfor gået sammen med landdistrikternes fællesråd for med en video at sætte fokus på livet på landet.

"Vi er interesserede i at nå ud til flest mulige mennesker, og derfor bruger vi selvfølgelig de platforme, der gør det muligt. Her kan vi nå ud til vores medlemmer, store dele af befolkningen og rigtig mange politikere på én gang. Videoformatet giver også plads til en anden fortælling end de trykte medier, og derfor bruger vi ofte Facebook og andre kanaler til at viderebringe vores budskaber", udtaler Anne Lawaetz Arhnung.

I videoen møder man landmanden Jesper, der driver en mælkeproduktion. Han er også træner i den lokale gymnastikforening og sidder i gymnastikudvalget, og videoen viser, hvordan både kollegaer fra idrætshallen, den lokale værkfører og tømmermester fortæller om landsbyens sammenhold.

"Jesper er en af de mange landmænd, der taler varmt om sit ophav og stolt om sin hjemstavn, uanset hvor han er. Fortællingen, I ser i videoen, er Jespers egen. Det er derfra hans verden går. Men i virkeligheden kunne man finde lignende historier på tværs af hele Danmark blandt de mange landsbyer og lokalsamfund, der kendetegner store dele af vores land. Her træder fællesskaberne i karakter, og alle ved, at udviklingen hos naboen også betyder noget for en selv", udtaler den adm. direktør.

Du kan se videoen på Facebook her og Twitter her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle