L&F opfordrer ministerium til at sikre ordentlig bemanding i Landbrugsstyrelsen

Hos Landbrug & Fødevarer ærgrer man sig over at der ikke tilføres ekstra ressourcer til de ekstra opgaver med at udbetale penge til minkavlere.

Selv om der hos L&F er tilfredshed med at der kommer fokus på udbetalingerne til minkavlerne så ærgrer man sig over, det går ud over andre vigtige arbejdsopgaver.

For at få udbetalt penge til minkavlerne hurtigst muligt har Landbrugsstyrelsen udlånt nemlig udlånt 20 medarbejdere til Fødevarestyrelsen til opgaven.

"Det er godt, at myndighederne nu har fokus på, at få udbetalingerne gennemført hurtigt. Indtil videre er det gået alt for langsomt og har naturligvis ført til yderligere frustrationer i det erhverv, der fra det ene øjeblik til det andet, blev tvangslukket. Derfor giver det god mening, at man henter flere folk ind til opgave. Desværre er der ikke tale om nye årsværk, men derimod medarbejdere, som flyttes fra andre vigtige opgaver",  siger Morten Boje Hviid, direktør  for erhvervspolitik og bæredygtighed i L&F.    

Han påpeger, at de områder kræfterne bliver taget fra, er udfordret nok i forvejen.

"Ressourcerne tages fra Landbrugsstyrelsens enhed, der bl.a.  udbetaler tilskud til minivådområder, naturprojekter og modernisering af stalde. Det er et område, der har været nødlidende i en årrække og som først nu er ved at komme på fode igen", siger han. 

Derfor lyder der en kraftig opfordring fra L&Fs side til at sikre ordentlig bemanding i Landbrugsstyrelsen.

"Vi vil kraftigt opfordre Fødevareministeriet til også at sikre en bemanding i Landbrugsstyrelsen, der gør at ministeriet fortsat kan leve op til deres egne mål på området", slutter Morten Boje Hvid.  
 
 

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle