L&F roser styrelse og medarbejdere for at holde erhvervet kørende: Få melder sig syge

På et møde med Fødevareministeren udtrykte L&F stor ros til Fødevarestyrelsen, hvis medarbejdere ufortrødent er med til at holde fødevaredanmark kørende.

Også på slagtelinjerne og i kødkontrollen arbejdes der ufortrødent videre på trods af corona for at sikre leverancer af kød, mælk og brød til danskerne.

Det har man også bemærket hos Landbrug & Fødevarer, der gerne vil sende roser efter Fødevarestyrelsens ansatte, dyrlæger og veterinære assistenter, der troligt møder op og ikke lægger sig syge.

"Vi har lagt mærke til, at alle i Fødevarestyrelsen har travlt, og at man også hos kødkontrollen og de, der udsteder fødevarecertifikater, er i trøjen hver dag og at hele systemet virker. Så langt som her til kører det rigtig godt med meget få eller ingen sygemeldinger", siger direktør Flemming Nør-Pedersen.

"Det er vigtigt i den her tid, at hele fødekæden holdes kørende, og det er inklusiv de funktioner, de stiller til rådighed hos styrelsen. Det er anerkendelsesværdigt, og det har vi også anerkendt over for ministeren og Fødevarestyrelsens ledelse", fortsætter Flemming Nør-Pedersen, der sammen med Martin Merrild og Anne Arhnung onsdag til et møde om corona-situationen med Fødevareminister Mogens Jensen (S) også udtrykte stor ros.

Dog henleder Flemming Nør-Pedersen til, at alle medarbejdere selvfølgelig skal følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og at alle med symptomer skal blive hjemme.

Har øje på agro-industrien

En anden kritisk sektor, som L&F også har øje på er agro-industrien, der leverer maskiner og dele til fødevareproduktionen.

"Især nu hvor landmændene skal ud og starte på markarbejdet, skal eventuelle skader eller problemer på maskiner gerne fikses lidt hurtigt, og så er det vigtigt at agro-industriens forsyningskæder og logistik kører som de skal. Ligesom hvis de mangler en dims til transportbåndet på slagterier eller mejeri, så skal dims og eventuelle specialister, der er eksperter på netop dén maskine, gerne hurtigt frem", siger Flemming Nør-Pedersen.

"Corona startede som en sundhedskrise, er ved at blive til en økonomisk krise og en krise i EU, men det skulle meget nødigt blive til en fødevarekrise, og det er derfor, det er så vigtigt at alle led fra landmænd, virksomhederne og serice og transport virker - og det gør det, er vores indtryk", siger han.

Fødevarestyrelsen har også tænkt driftssikkerheden igennem, og har sammen med Den Danske Dyrlægeforening efterlyst ekstra dyrlægefagligt personale til kødkontrollen, hvis der bliver brug for et nødberedskab på grund af corona-smitten.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle