L&F: Skare-sagen er smadder ærgerlig men blot ét broddent kar i branchen

Veterinærdirektør i L&F vurderer, at Skare-sagen er uheldig for branchen, men at den ikke vil påvirke danskernes tillid til de danske slagterier. Topchef hos Danish Crown er ikke så sikker.

Det har skabt røre, at slagteriet Skare Meat Packers i en kontrol af Fødevarestyrelsen er blevet afsløret i at ompakke kød og dermed svindle med oplysningerne om kødets oprindelse.

Og det kan få konsekvenser for branchen. Det mener i hvert fald Jais Valeur, der er  adm. direktør i Danish Crown. Han siger til AgriWatch, at han ved, at der er blevet spurgt til det uden for Danmark og "det kan påvirke os alle sammen og stiller spørgsmål ved etik og moral".      

Helt så dystert ser Jens Munk Ebbesen, der er veterinærdirektør i Landbrug & Fødevarer, ikke på det.

- Det er smadderærgerligt, at det sker. Det er træls for hele branchen, men jeg er ikke bekymret for, at det smitter af på andre slagterier. Set med danske briller, er det et dansk problem og ikke noget, der ændrer udlandets syn eller tillid til os, siger Jens Munk Ebbesen, der dog påpeger, at historier som denne "sender det signal, at der godt kan være et broddent kar i branchen".  

Sagen startede, da Fødevarestyrelsen ved en kontrol hos Skare Meat Packers konstaterede, at virksomheden havde 250 ton gammelt kød i et eksternt varehus, hvoraf noget var helt tilbage fra 2010.

Efter kontrollen anmeldte Fødevarestyrelsen Skare Meat Packers.

Der er tre forhold i anmeldelsen. Dels handler den om, at Skare Meat Packers skal have forsøgt at forhindre, at Fødevarestyrelsen kunne lave en kontrol af virksomheden.

Derudover har Fødevarestyrelsen konstateret, at oprindelsesland er blevet ændret for noget af kødet.

Ifølge Fødevarestyrelsen var det ikke muligt at spore det gamle kød til dets oprindelsesland. Det skyldes, at anmærkningen manglede.

Ti anonyme tidligere ansatte i slagterivirksomheden Skare Meat Packers har desuden fortalt til Politiken, at virksomheden systematisk har snydt med, hvilke lande deres kødprodukter kommer fra, og at alle har kendt til det.

/kold

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle