L&F støtter affaldsindsamling

DN og Landbrug og Fødevarer går sammen om at indsamle affald, som er smidt i naturen.

Mange landmænd kender problemet med affald i vejkanten, som går i høstmaskinerne eller endda skader husdyr og vilde dyr og landbruget har i årevis kæmpet med og mod det skrald, der bliver smidt ud af bilruder og læsset af diverse steder i det åbne land, samt forklaret og fortalt om de fatale følger, der er forbundet med at 

Derfor er DN og L&F gået sammen om at få indsamlet affaldet med hjælp fra frivillige. 

"Jeg glæder mig til, at vi i samarbejde med DN får ryddet op langs de danske veje. Landmændene oplever desværre alt for tit, at der er smidt affald i grøftekanterne. Affaldet kan ende i mejetærskeren eller i dyrenes maver. Det er tankeløst at smide affald i naturen og det skal vi gøre noget ved", siger Anne Arhnung, direktør i Landbrug & Fødevarer. 

Landbrug & Fødevarer vil bruge indsamlingen til at få et overblik over problemets omfang og på den måde iværksætte initiativer, som kan mindske mængden af henkastet affald i naturen i fremtiden.

"Sidste år blev der indsamlet 156 tons affald, hvilket fortæller noget om problemets omfang. Heldigvis er en masse danskere interesseret i at gøre noget ved problemet", siger Anne Arhnung. 
 

Affaldsindsamlingen ligger normalt i foråret men på grund af corona er den i 2020 flyttet til 19. september. 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle