L&F tilfreds med nyt fødevareforlig

Karen Hækkerup: Fødevareforlig 3 skaber ro og er godt nyt for fødevarevirksomhederne.

Landbrug & Fødevarer roser det nye fireårige fødevareforlig, fødevareforlig 3, som regeringen i dag har indgået med Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Enhedslisten og SF.

»Vi er rigtig godt tilfredse med forliget, som fortsætter den linje, der allerede var lagt i fødevareforlig 2. Det giver ro på området og det er vigtigt for virksomhederne,« siger Karen Hækkerup, adm. dir. i Landbrug & Fødevarer.

Kædekontrol

Karen Hækkerup glæder sig bl.a. over, at der med fødevareforlig 3 indføres kædekontrol.

Det betyder eksempelvis, at myndighederne på visse områder, som f.eks. mærkning af fødevarer, ikke behøver at kontrollere hver enkelt virksomhed i en kæde men i stedet kan kontrollere på hovedkontor-niveau.

»Det har vi arbejdet i lang tid, så vi er naturligvis glade for, at der er nu er opbakning til det fra et bredt flertal i Folketinget,« siger Karen Hækkerup.

Målrettet kontrol

Karen Hækkerup ser det også som et fremskridt, at vejledningen af virksomhederne bliver styrket, at kontrollen af fødevarevirksomheder bliver mere målrettet og risikobaseret, mens basiskontrollen til gengæld reduceres.

»Langt de fleste virksomheder producerer sikre fødevarer af høj kvalitet, og derfor er der ingen grund til at bruge en masse ressourcer på at kontrollere det store flertal,« siger Karen Hækkerup.

»Og så er jeg glad for, at det er besluttet at bevare smiley-ordningen, som vi ved, forbrugerne er glade for.«

Kun LA står udenfor

Fødevareforliget blev i dag indgået mellem regeringen og samtlige oppositionspartier, bortset fra Liberal Alliance.

I alt afsættes der 354 mio. kr. til bedre kontrol og fødevaresikkerhed.

Emneord

fødevarer

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle