L&F: Træls ansøgningsrunde for landmænd og konsulenter til sidste sekund

Slutspurten i EU-ansøgninger har budt på nye, graverende fejl i Landbrugsstyrelsens tast selv-system. En træls ansøgningsrunde, mener EU-direktør Niels Peter Nørring.

I morgen torsdag slutter årets forlængede EU-ansøgningsrunde, og mange landmænd og konsulenter kan endnu en gang se tilbage på et frustrerende forløb.

Det siger Klima- og EU-direktør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring.

- Det har været en rigtig træls ansøgningsrunde med fejl fra dag ét. Efter vi fik forlænget ansøgninsgrunden har der været en god periode - men afslutningen har langt fra været optimal, siger han.

Niels Peter Nørring peger på, at der de sidste tre-fire dage frem til afslutningen af ansøgningsrunden torsdag 28. april har været graverende fejl i forhold til indberetning af de målrettede efterafgrøder.

- Styrelsen har ad flere omgange meldt ud, at problemet var løst – men som ansøger har det ikke været muligt at gennemskue, hvordan man skulle komme igennem med sin ansøgning og indberetningen af målrettede efterafgrøder, siger Niels Peter Nørring.

170 kontaktes

Landbrugsstyrelsen vil ifølge EU-direktøren kontakte 170 ansøgere – hvor der kan være fejl i ansøgningen på grund af systemfejl.

- Det skal sikres, at ingen  kommer i klemme på grund af fejl i Landbrugsstyrelsens IT-system, - det er en uacceptabel situation, man igen i år har budt vores dygtige konsulenter, siger Niels Peter Nørring.

- Det er frustrerende for ansøgerne og og ødelæggende for arbejdsmiljøet på vores konsulentcentre, at det her skal gentage sig år efter år.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle