L&F: Tyskerne skal spise flere danske fødevarer

Landbrug & Fødevarer vil gerne øge eksporten til Tyskland. Derfor er organisationen torsdag og fredag i denne uge med 17 danske virksomheder på eksportfremstød i München.

Tyskland er Danmarks største eksportmarked. Sidste år købte naboerne mod syd varer for knap 29 mia. kr. fra den danske fødevareklynge.

I årets første to måneder var eksporten til Tyskland på knap 4,4 mia. kr., hvilket er en stigning på 71 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år. Landbrug & Fødevarer vil gerne øge eksporten til tyskerne yderligere. Derfor er erhvervsorganisationen torsdag og fredag i denne uge med 17 danske virksomheder på eksportfremstød i München.

Tyskerne er vilde med danske fødevarer. Sidste år købte vores naboer mod syd varer for hele 28,6 mia. kr. fra den danske fødevareklynge. Det gør Tyskland til Danmarks ubetinget største eksportmarked.

I årets første to måneder var eksporten til Tyskland på knap 4,4 mia. kr., hvilket er en stigning på 71 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år. Landbrug & Fødevarer vil gerne øge eksporten til tyskerne yderligere. Derfor er erhvervsorganisationen lige nu med 17 danske virksomheder på eksportfremstød i München.

Mette Jasper Gammicchia, der er afdelingsleder for afsætning, ernæring & markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer, siger:

"Vi glæder os til at synliggøre danske produkter på messen i München. Det sydlige Tyskland er stadig et ret uberørt marked for de danske virksomheder. Og 'Symposium Feines Essen und Trinken' er i høj grad et netværksarrangement for toppen af beslutningstagerne i den tyske detailbranche. De mødes en gang om året for at netværke med hinanden og for at få nyheder om branchen."

Danmark er partnerland

I år er Danmark partnerland på det eksklusive symposie, hvor danske fødevarer bliver brandet overfor indkøbere og centrale beslutningstagere fra fødevarebranchens absolutte top i de tysktalende lande.

"Vi vil naturligvis benytte det ekstra fokus, som Danmark får ved at være partnerland til at præsentere smagsprøver på virksomhedernes varer og sørge for at skabe et mødested for de danske fødevarevirksomheder og indkøbere i den tyske dagligvarehandel, indenfor gastronomien og i industrien," siger Mette Jasper Gammicchia.

'Symposium Feines Essen und Trinken' koncentrerer sig om en foredragsrække, hvor blandt andet temaet 'Digitalisering indenfor fremtidens fødevarer' bliver diskuteret.

Symposiet afholdes for 28. gang, og arrangørerne regner med, at omkring 2.000 personer vil besøge netværksarrangementet fordelt over de to dage, det foregår.

De 17 deltagende, danske virksomheder spænder vidt fra kød, ost og grøntsager til kage, snacks og brød.

De er:
Arla, Aarhus, AquaPri, Frederiksværk, Danish Crown, Randers, Danæg, Roskilde, Gasa Odense, Møllerup Gods, Rønde, Royal Greenland, Svenstrup, Raw Snacks, Aarhus, Scandic-Food A/S, Vejle, Nordex Food A/S, Dronninglund, CO-RO, Frederikssund, Retap ApS, Agerskov, Dan Cake, Give, Orkla Foods, Taastrup, House of Original ApS, Aarhus, Kohberg, Haderslev og House of Denmark, Vejle

 
 

 

 

Faktaboks

De 17 deltagende, danske virksomheder spænder vidt fra kød, ost og grøntsager til kage, snacks og brød:

Arla

AquaPri

Danish Crown

Danæg

Gasa Odense

Møllerup Gods

Royal Greenland

Raw Snacks

Scandic-Food A/S

Nordex Food A/S

CO-RO

Retap ApS

Dan Cake

Orkla Foods

House of Original ApS

Kohberg

House of Denmark

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle