L&F undrer sig over lukning af Kolding erhvervshavn

Landbrug & Fødevarer opfordrer Kolding Kommune til at genoverveje beslutningen om at lukke erhvervshavnen i byen. Lukningen rammer både DLG, Danish Agro, Danish Crown, Tulip og i sidste ende landmændene.

Det er en ærgerlig beslutning at lukke Kolding erhvervshavn, mener Landbrug & Fødevarer.

Med beslutningen vil Kolding kommune og omegn miste vækst og produktionsarbejdspladser, fordi det ikke længere kan betale sig for mange virksomheder at etablere sig eller have sin drift i Kolding, når erhvervshavnen forsvinder.

"Vi ser med stor alvor på, at man uden inddragelse af erhvervslivet beslutter at opsige lejemålene og omdanne havnens areal til rekreative formål og boliger. Selvom opsigelsesperioden rækker nogle år ud i fremtiden, så er det alvorligt for de virksomheder, der har fokuseret dele af deres forretning og investeret i Kolding", siger Flemming Nør-Pedersen, der er direktør i Landbrug & Fødevarer. 

De danske havne er en vigtig brik for fødevarevirksomhedernes forretning som logistikknudepunkt for eksport, import og produktion.

Vil ramme landmændene

Konkret anvender flere store virksomheder havnen i Kolding til erhvervsaktivitet – det gælder både DLG, Danish Agro, Danish Crown og Tulip.

Derfor opfordrer Landbrug & Fødevarer nu til, at byrådet i Kolding tager deres beslutning op til revurdering:

"Det er uforståeligt over for erhvervslivet i Kolding-området, og det vil gå ud over investeringslysten i kommunen. Samtidig vil landmændene også blive ramt af en dyrere foderregning, fordi foderet uden havnen skal transporteres længere", siger Flemming Nør-Pedersen.

Han påpeger samtidig, at det vil lægge en dæmper på erhvervslivets investeringslyst i kommunen.

Kolding Havn har i dag 433 arbejdspladser direkte på havnen og ca. 2800 afledte arbejdspladser i kommunen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle