L&F-viceformand igen i spidsen for europæisk økologiforum

Lone Andersen, der er økologisk landmand og viceformand for Landbrug & Fødevarer, skal igen stå i spidsen for EU Kommissionens civile dialoggruppe for økologi, CDG Organic, der rådgiver EU Kommissionen om økologiudvikling i hele Europa.

Lone Andersen, der er økologisk landmand og viceformand i Landbrug & Fødevarer, er for tredje gang blevet valgt til formand for CDG Organic.  

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Hvad der vedtages af regler i EU har stor betydning for dansk økologi og derfor er det af væsentlig betydning af have en repræsentant i CDG Organic, når der skal lægges planer for økologiens udvikling.  

"Jeg er glad for igen at blive valgt som formand. I maj blev der efter fire år endelig vedtaget en ny EU-økologiforordning. I halen på den er der stadigvæk en del drøftelser om blandt andet regler for økologisk fjerkræ. Her er det vigtigt, at vi er inde og give vores vurderinger, så vi kan sikre økologerne de bedst mulige rammevilkår", siger Lone Andersen.

Den civile dialoggruppe CDG Organic består af repræsentanter fra de væsentligste europæiske organisationer med økologiinteresser, og Lone Andersen er valgt til formandsposten som repræsentant fra EUs største landbrugsorganisation Copa og Cogeca, der repræsenterer økologer fra hele EU og sammenlagt omkring 13 millioner landmænd og deres familier i EU.

Formandsposten og formandsskabet giver god dialog med Kommissionen og med de andre interessenter, og en mulighed for at få bragt aktuelle emner på dagsordenen.

"En af mine mærkesager er at få klimatiltag og bæredygtighed på dagsordenen. Jeg skal selv give et oplæg om Arla´s Klimatjek, som vi har fået to gange på vores landbrug. CDG Organic er et fantastisk sted at dele erfaringer og udveksle idéer om for eksempel klimatiltag", siger Lone Andersen.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle