L&F-viceformand valgt som formand for europæisk økologiforum

Lone Andersen, økologisk landmand og viceformand i Landbrug & Fødevarer, er igen blevet valgt som formand for EU Kommissionens civile dialoggruppe for økologi, der rådgiver EU Kommissionen om økologiudvikling i hele Europa.

Det er afgørende, at have en repræsentant helt inde i maskinrummet, når EU lægger planer for økologiens udvikling.

Derfor kan danske økologer glæde sig over, at Lone Andersen, viceformand for Landbrug & Fødevarer, igen skal sidde i spidsen for EU Kommissionens civile dialoggruppe for økologi, CDG Organic, skriver L&F i en pressemeddelelse.

"Jeg er glad og stolt over at få lov til igen at sætte mig i formandsstolen. Der bliver i den næste tid, rigtig mange spændende drøftelser der kan få direkte betydning for både de danske økologiske landmænd og for vores virksomheder, der arbejder med økologi. Når vi eksempelvis skal drøfte flere detailregler for fjerkræsektoren eller implementering af nye kontrolkrav, og så er det godt at være med ved bordet", siger Lone Andersen.

Den civile dialoggruppe består af repræsentanter fra de væsentligste europæiske organisationer med økologiinteresser, og Lone Andersen er valgt til formandsposten som repræsentant fra EUs største landbrugsorganisation Copa og Cogeca, der repræsenterer økologer fra hele EU og sammenlagt omkring 13 millioner landmænd og deres familier i EU.

Formandsposten og formandsskabet giver god dialog med Kommissionen og med de andre interessenter, og er særlig belejlig nu, hvor der netop er vedtaget en ny økologiforordning, for i halen på den følger nemlig drøftelser af en masse detailregler for økologien, som kan få stor betydning for de danske økologer.

"Økologien er i fremdrift i hele EU, og der er rigtig mange ønsker og tanker om økologiens udviklingsveje. Det gør det også til super spændende område at arbejde med. I forhold til lovgivningsarbejdet, så gælder det om stadig at holde tungen lige i munden, og arbejde med respekt for troværdigheden og for økologiens forskelligheder på tværs af EU, så vi kan holde fast i den fælles fremdrift", siger Lone Andersen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle