L&F vil gennemføre delegeretmøde light

"Trist": Ingen gæster og højst 500 deltagere. Det er forventningen til L&Fs delegeretmøde 2020, hvor formanden siger farvel, og en ny skal vælges.

Coronasituationen kommer til at præge afviklingen af Landbrug & Fødevarers delegeretmøde 4. og 5. november, det bliver uden gæster og med et deltagerloft på højst 500.

Forventningen er dog fortsat, at det kan gennemføres, om end selv dét er behæftet med en teoretisk usikkerhed.

"Det er klart, at i forhold til den optimisme, jeg havde i sommer, er det en anden situation nu", siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Hans afsked med formandsposten efter otte år og valget af hans efterfølger kan dermed blive noget mere tamt, end de måske begge havde drømt om.

"Delegeretmødet har i årtier været en markant begivenhed i landbruget, og det har det også været for mig personligt. Jeg har været med til hvert eneste delegeretmøde siden 1987. Når man så oven i købet er den, der har ansvaret, er det da uendelig trist at skulle holde sådan et amputeret møde".

Regner på det

Med små 400 delegerede og et deltagerloft på 500, hvori nødvendige medarbejdere og andet personale skal tælles med, bliver det stort set kun de delegerede, der kan deltage, mens direktører og foreningssekretærer formentlig må blive hjemme.

Det samme gælder de mange gæster fra styrelser og ministerier, der plejer at møde op i stort tal.

Præcist hvordan retningslinjerne bliver, regner L&F intenst på i disse dage. Alle interesserede får dog mulighed for at følge delegeretmødet: Det hele bliver streamet, så man kan følge formandens beretning, debatten, valg og indlæg hjemme fra computerskærmen. Men det er ikke det samme, mener Martin Merrild.

"De teknologiske muligheder er fantastiske, men ingenting kan erstatte det personlige møde. Og alle de kontakter, vi plejer at vedligeholde og udbygge i mødet med gæsterne - alt dét går vi glip af".

Valgår

Landbrug & Fødevarer har ikke ønsket at skære delegeretmødet ned til én dag. Det skyldes ikke mindst, at det er valgår i organisationen.

"Hvis vi skal være tro over for vedtægterne og det, at det er et valgmøde, kan jeg ikke se, hvordan vi anstændigvis kan skære det ned til én dag", siger Martin Merrild.

Faktaboks

Ministre inviteret

  • Tre S-ministre er inviteret til at komme og holde oplæg ved L&Fs delegeretmøde:
  • Fødevareminister Mogens Jensen, miljøminister Lea Wermelin og erhvervsminister Simon Kollerup.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle