Kup på vej mod britisk Arla-formand

Ifølge den ene bestyrelsesformand i Arlas britiske organ The UK Arla Farmers Cooperative, UKAF, er der lige nu en større politisk magtkamp i gang i UKAF’s bestyrelse, hvor fem medlemmer og den øvrige formand forsøger at kuppe ham. Hverken den øvrige bestyrelsesformand for UKAF eller Arla selv ønsker at kommentere sagen.

Seks af i alt 10 medlemmer i bestyrelsen i Arlas britiske organ, The UK Arla Farmers Cooperative UKAF, der repræsenterer de britiske andelshavere, er lige nu i færd med at forsøge at vælte bestyrelsesformanden i UKAF Jonathan Ovens.

Det siger bestyrelsesformanden, Jonathan Ovens, i et telefoninterview med LandbrugsAvisen.

Ifølge LandbrugsAvisens kilder er der indkaldt til bestyrelsesmøde i UKAF i dag tirsdag klokken 12 dansk tid, hvor den skriftlige resolution, der har til sigte mod at annullere Jonathan Ovens medlemskab hos Arla, bliver præsenteret.

”Jeg kan bekræfte, at der er et forsøg på at få mig til at træde mig tilbage. Seks medlemmer af bestyrelsen i UKAF har lavet en skriftlig resolution, der har til hensigt at annullere mit medlemskab hos Arla. Og hvis ikke jeg er Arla-leverandør, kan jeg ikke sidde i bestyrelsen hos UKAF og dermed heller ikke i Arla selv”, siger Jonathan Ovens.

Han sidder på tredje år i Arlas hovedbestyrelse, ligesom han også har siddet på formandsposten i det tidligere Arla Foods Milk Partnership i Storbritannien siden 2001.

Hvor Arlas danske og svenske andelshavere er medlemmer direkte i Arla, er godt 2.500 britiske andelshavere medlem af Arla gennem UKAF. Foruden UKAF-medlemmerne har Arla også leverandører i Storbritannien, der leverer på kontrakt til mejerikoncernen.

I kraft af, at der står seks bestyrelsesmedlemmer bag resolutionen i den ti-mand store bestyrelse i UKAF, vil der derfor være demokratisk flertal for, at den nuværende formand Jonathan Ovens, der deler formandsposten med Johnnie Russell, skal trække sig.

”Jeg er demokratisk anlagt og valgt af UKAF’s forum (svarende til repræsentantskabet, red.), og jeg har sagt til enhver, at hvis ikke UKAF’s forum mener, at jeg er den bedste til at repræsentere dem, vil jeg omgående acceptere den beslutning. Jeg vil derfor træde ned som formand, hvis der er et flertal for det”, siger han.

Følg sagens udvikling her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle