Lille landbrug køber sjælden traktor

En ung hobbylandmand har købt en sjælden traktor til sit lille landbrug.

29-årige Jesper Wiborg har et lille hobbylandbrug på to hektar med seks får og 10 høns, men han manglede en traktor til at få høet til fårene i hus.

"Jeg har en nabo, der er gammel mælkeproducent, som havde en David Brown 1212 til at stå, og den købte jeg så. Den trængte stort set bare til en rengøring, og så syntes jeg, at den også lige skulle males, når nu jeg var i gang", fortæller Jesper Wiborg, der arbejder som kabelgraver. 

"Der er ikke voldsomt mange David Brown i Danmark, og 12'er-modellen, synes jeg ikke, at man ser ret mange af eller hører meget om", siger han.

Traktoren blev produceret fra 1971 til 1976 i England. Jesper Wiborgs model er fra 1974. 

"Jeg havde aldrig tænkt, at jeg skulle have en David Brown. Først tænkte jeg lidt på, at jeg skulle have en Volvo BM 430 Buster, fordi sådan en har min svigerfar. Men en David Brown er også fantastisk stærk - den er solidt bygget i forhold til mange andre maskiner", siger Jesper Wiborg. 

"Den kører upåklageligt", fortæller han. 

Traktoren blev købt i marts 2017, og i maj begyndte Jesper Wiborg i sin fritid at lave småreperationer på traktoren. I november var den næsten klar - der manglede blot en enkelt ting.

"Det hvide tag har jeg først lige fået på for tre uger siden. Kabineblæseren var gået til. Jeg har en god ven og nabo, som har rodet lidt med den, men han kunne ikke få den til at virke. Han har så fundet en kabineblæser fra en gammel BMW, som han har sat i. Det tog lidt tid at finde, men det virker nu, og der er varme i kabinen, så det er dejligt", siger Jesper Wiborg.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.