Lille mejeri forfølger succes – vil sælge mælk til kinesiske babyer

Ny fabrik skal producere modermælkserstatning til kinesiske babyer. Them Andelsmejeri skal levere mælk og valle til de nye produkter.

De kom først med deres økologiske oste til det kinesiske marked, og nu rækker det østjyske mejeri, Them Andelsmejeri, igen ud efter de købestærke kinesere.

De økologiske mælkeproducenter, som leverer mælk til Them Andelsmejeri, skal nemlig fra første kvartal 2020 levere mælk til en ny fabrik ved Ebberup på Fyn, som skal forarbejde mælk samt valle til modermælkserstatning.

Første spadestik til byggeriet er taget, og anlægsprisen lyder på 100 mio. kr.

Bygherren på projektet er fynske Fibros og investeringen sker i et partnerskab med Engnice Nutrition Group, som er Kinas førende producent af supplerende ernæring til babyer og småbørn. Engnice Nutrition Group er allerede tilstede i Norden i form af datterselskabet Wellingo Nutrition, som producerer kosttilskud til gravide og småbørn.

Marked i eksplosiv vækst

Det kinesiske marked for modermælkserstatning er i kraftig vækst, hvilket blandt andet er set ved kinesiske turisters hamstring af modermælkserstatning i danske butikker.

Them Andelsmejeris aktiviteter i Kina styres af eksportbrandet Dairy of 1888, hvor Franz Gammelgaard-Schmidt er administrerende direktør.

Han fortæller, at markedet for modermælkserstatning i Kina forventes at lande på 200 mia. kr. i 2020, hvoraf økologiske produkter vil tegne sig for 10 mia. kr.

Ifølge Franz Gammelgaard-Schmidt har Dairy of 1888 med samarbejdet landet en rammeordre, der potentielt set over otte år giver Dairy of 1888 en andel på 3-5 pct. af det samlede marked for økologisk modermælkserstatning.

"Økologiske produkter er for kineserne synonym med høj kvalitet. Kineserne er kræsne forbrugere, og med opsvinget i økonomien har økologi og miljø fået et helt andet fokus og en særlig status på det kinesiske marked", siger Franz Gammelgaard-Schmidt.

Han har via sit tidligere job som diplomat for Udenrigsministeriet indgående kendskab til Kina.

Opdateret: Investeringen i den fynske fabrik foretages af virksomheden Fibros og ikke Them Andelsmejeri, som det fremgik af en tidligere udgave af artiklen. Them Andelsmejeri forventer ligeledes ikke at hente fem mia.kr.  i årlig omsætning af økologisk modermælkserstatning. I stedet forventer man at erobre 3-5 pct. af markedet for økologisk modermælkserstatning. LandbrugsAvisen beklager fejlene.


 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle